Το συναρπαστικό ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον ολοκληρώθηκε στον τέταρτο γύρο. Το καλύτερο αποτέλεσμα στην επαγγελματική καριέρα τού 19χρονου έλληνα αθλητή.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε πολύ καλό τένις κόντρα στον 33χρονο Αμερικανό Τζον Ισνερ, έναν δυνατό και έμπειρο αθλητή και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (6-4, 7-6, 7-6) σε δύο ώρες και οκτώ λεπτά. Η ουσία είναι ότι δεν φοβήθηκε τον αντίπαλό του, προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς μετά το χαμένο πρώτο σετ, στάθηκε όμως άτυχος και στα τάι μπρέικ.

Ο έλληνας πρωταθλητής είχε 18 άσους έναντι 22 του Ισνερ, έκανε λιγότερα λάθη (12 έναντι 20), ενώ ο Αμερικανός είχε περισσότερους winners (54-40).

Ασφαλώς οι εμπειρίες που αποκόμισε από την παρουσία του στα χορτάρινα γήπεδα του All England Club θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια. Ο Τσιτσιπάς άρχισε τη διοργάνωση στο Νο 35 της παγκόσμιας κατάταξης και από την προσεχή Δευτέρα θα βρεθεί κοντά στο Νο 30. Σιγά σιγά ανεβαίνει και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο νεαρός αθλητής δεν έκρυψε για ακόμα μία φορά τον θαυμασμό του για τον Ρότζερ Φέντερερ. Οπως είπε μάλιστα, πριν από κάθε αγώνα του παρακολουθεί στο YouTube αγώνες του σπουδαίου ελβετού τενίστα. «Αγώνες στο χορτάρι με τον Πιτ Σάμπρας. Σε μία ηλικία κοντά στη δική μου, άγνωστος, κι όμως έδειξε τι μπορούσε να κάνει στη συνέχεια. Εμπνεύστηκα και ήθελα να αγωνιστώ όπως αυτός». Ο Τσιτσιπάς είπε επίσης ότι επρόκειτο να αγωνιστεί στο τουρνουά του Μπάσταντ, αλλά θα αποσύρει τη συμμετοχή του καθώς θέλει να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες.

Στο μεταξύ, το ίνδαλμα του Τσιτσιπά, ο Ρότζερ Φέντερερ, πέρασε στα προημιτελικά νικώντας εύκολα τον Αντριάν Μανταρινό με 6-0, 7-5, 6-4. Δεν έχει χάσει σετ στο χορτάρι του Γουίμπλεντον και ο Ράφα Ναδάλ. Ο 32χρονος Ισπανός νίκησε 6-3, 6-4, 6-4 τον Γίρι Βέσελι και φυσικά συνεχίζει και αυτός στα προημιτελικά.

Στις γυναίκες, η Σερένα Ουίλιαμς επικράτησε 6-2, 6-2 της Εβγκένια Ροντίνα και προκρίθηκε στην οκτάδα όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι. Η Κίκι Μπέρντενς από την Ολλανδία απέκλεισε την Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-3, 7-6 και έτσι από την πρώτη δεκάδα έχει μείνει μόνο η Γερμανίδα Αντζελικ Κέρμπερ (6-3, 7-6 την Μπέντσιτς).