Αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπός του Νίκος Λώτσος ενημέρωσε τη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι ο παίκτης του δεν δέχεται την πρόταση των Ερυθρολεύκων για να υπογράψει νέο τριετές (2+1) συμβόλαιο. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου απάντησε λοιπόν αρνητικά στην πρόταση του Ολυμπιακού και αποτελεί παρελθόν από τους Πειραιώτες. Παρά το γεγονός ότι (όπως και στις περιπτώσεις του Σπανούλη και του Παπανικολάου) είχε μιλήσει μαζί του και ο Ντέιβιντ Μπλατ για τον ρόλο του στην ομάδα, προφανώς δεν μπόρεσε να τον πείσει. Ο Παπαπέτρου είναι άλλωστε σε μια ηλικία (24 ετών) που θέλει να παίξει περισσότερο και το θέμα δεν ήταν μόνο οικονομικό. Ενιωσε πως θέλει να αλλάξει περιβάλλον.

Ετσι το διαζύγιο ήρθε φυσιολογικά, με τους Ερυθρολεύκους να τελειώνουν με 2/3 τις ανανεώσεις των Ελλήνων και από σήμερα να βγαίνουν σε αναζήτηση ξένου φόργουορντ.

Οσο για τον Παπαπέτρου, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για αυτόν η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά και η Εφές Αναντολού, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθεί δυναμικά και ο Παναθηναϊκός για την απόκτησή του, καθώς οι Πράσινοι περίμεναν να τελειώσει πρώτα το θέμα με τον Ολυμπιακό και μετά να αποφασίσουν αν θα κινηθούν. Πάντως ο παίκτης φεύγει σαν φίλος από την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε.

Πήρε ΛιΝτέι

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός το Σάββατο προχώρησε στην απόκτηση ενός νεαρού φόργουορντ/σέντερ, του 24χρονου Ζακ ΛιΝτέι, που υπέγραψε συμβόλαιο τριών (2+1) χρόνων. Πρόκειται για προσωπική επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ που τον ήξερε από το Ισραήλ, καθώς εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2017 με τη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα.

Σε κολεγιακό επίπεδο έχει φορέσει τις φανέλες των South Florida (2012-2014) και Virginia Tech (2015-2017). Την περσινή σεζόν αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του ισραηλινού πρωταθλήματος και συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της λίγκας.

Επίσης είναι κάτοχος ενός ξεχωριστού ρεκόρ… Στις 9 Δεκεμβρίου του 2017 στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Hapoel Jerusalem πέτυχε 22 πόντους, μάζεψε 20 ριμπάουντ και έγινε ο πρώτος παίκτης (μετά το 2014 και τον Ντιμόν Σίμπσον) στην ισραηλινή λίγκα που έκανε νταμπλ νταμπλ με +20 σε πόντους και ριμπάουντ.