«Το JEM -το ΠΕΤΡΑΔΙ, δηλαδή- είναι εδώ για να ενώσει τον κόσμο μέσω μια εμπειρίας που μοιράζονται. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μέρος για να ξεκουράζονται, να ονειρεύονται και να παίζουν οι άνθρωποι σε αυτόν τον σπάνιο χώρο». Αυτά επισημαίνουν οι σχεδιαστές του στούντιο πολυμεσικού σχεδιασμού ENESS.

Η διαδραστική εγκατάσταση που ετοίμασαν ήταν παραγγελία της South Bank Corporation. Τοποθετήθηκε στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας σε μια ανακαινισμένη περιοχή στην οποία έχει δοθεί το όνομα «Flowerstate», έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο με καλλιτεχνήματα.

Στο «JEM» υπάρχουν πλεκτά ανάκλιντρα στα οποία αναπαύονται οι συμμετέχοντες. Η διαδραστική εγκατάσταση ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη παρουσία με μια οπτική και μουσική συμφωνία που διαρκώς αλλάζει.

«Πέρα από την τεχνολογία, το να κάθεσαι στην καρδιά του «JEM» είναι να βρίσκεσαι σε έναν νέο τύπο χώρου τον οποίο θα βιώσεις και θα εξερευνήσεις δημόσια» προσθέτουν οι σχεδιαστές του ENESS. «Σε αντίθεση με μια παιδική χαρά ή με έναν θερινό κινηματογράφο, το «JEM» ορίζει τον μελλοντικό χώρο για παιχνίδι».