Μετά την επιτυχία των ριμέικ κλασικών ταινιών κινουμένων σχεδίων όπως τα «Βιβλίο της ζούγκλας» (2016) και «Πεντάμορφη και τέρας» (2017), η Disney προχωράει ένα βήμα παραπέρα το σχέδιό της μετατροπής τους σε φιλμ μυθοπλασίας.

Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο των καλλιτεχνικών ανησυχιών του στούντιο θα μπει ο «Αλαντίν».

Το ριμέικ της γνωστής ιστορίας του Αλαντίν και της Πριγκίπισσας Γιασμίν, αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το 2019 με την σκηνοθετική υπογραφή του Γκάι Ρίτσι.

Η συγκεκριμένη ταινία θα βασίζεται στο κεφάλαιο «Ο Αλαντίν και το μαγικό λιχνάρι του» από το βιβλίο «Χίλιες και μία νύχτες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει όχι μόνο τα κλασικά τραγούδια της πρώτης ταινίας που έκανε πρεμιέρα το 1992 αλλά και καινούργια μουσική που έγραψε ο συνθέτης Άλαν Μενκέν.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν οι Μένα Μασούντ ως Αλαντίν και Ναόμι Σκοτ ως Πριγκίπισσα Γιασμίν. Ο Γουίλ Σμιθ θα υποδυθεί το Τζίνι.

Η Disney ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο τρέιλερ ή σχετικό βίντεο από την παραγωγή. Μόνο ο Γουίλ Σμιθ μοιράστηκε με τους θαυμαστές του στα social media φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Όπως η προηγούμενη εκδοχή κινουμένων σχεδίων, η νέα βερσιόν θα παρουσιάζει τον Αλαντίν σαν έναν φτωχό παιδί χωρίς δική του οικογένεια που ζει μαζί μ’ έναν πλανόδιο έμπορο, τον Άμπου. Μόλις γνωρίζει τυχαία την Πριγκίπισσα Γιασμίν, η οποία το έχει σκάσει από το παλάτι για να γλιτώσει το γάμο που της ετοιμάζουν οι γονείς της, τρίβει ένα λυχνάρι κι ελευθερώνει έτσι τζίνι. Με τη βοήθειά του, θα καταφέρει να κερδίσει την καρδιά της όμορφης πριγκίπισσας.