Η Εϊμι Γουάινχαουζ με «φόντο» τη θάλασσα! Μια σπάνια φωτογραφία της μεγάλης καλλιτέχνιδας, η οποία έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή, να «κοιτάζει» χαμογελαστή το απέραντο γαλάζιο. Η Εϊμι όταν είχε ελεύθερο χρόνο «πετούσε» στην Καραϊβική. Το βιβλίο «L’ icone: Amy Winehouse» του Μπλέικ Γουντ αποτελεί μια πολύ ωραία πρόταση για διάβασμα σε κάποια από τις παραλίες που σίγουρα θα επισκεφθείτε το καλοκαίρι. Το βιβλίο του διεθνούς φήμης εκδοτικού οίκου Taschen, μια έκθεση του σημαντικού ινδού γλύπτη Subodh Gupta και δημοπρασίες γύρω από τα καλύτερα κρασιά με κορυφαία αυτή η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιαπωνικής κουζίνας εστιατόριο «Zuma» της Νέας Υόρκης γεμίζουν με ευχάριστες «πινελιές» το καλοκαίρι μας. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στις μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη, τα σημαντικά όμως λαμπερά γεγονότα βρίσκονται πάντα στην κορυφή. Ενδιαφέροντα «πράγματα» τα οποία ξεκινούν από την Καραϊβική και φθάνουν μέχρι τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι και την Κωνσταντινούπολη. Η Μύκονος δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει τους διεθνείς ρυθμούς. Το Νησί των Ανέμων δεν αποτελεί αποκλειστικά και μόνο το πλέον ποθητό μέρος για ξέφρενη διασκέδαση. Η Μύκονος φιλοξενεί σημαντικές εκθέσεις, συναυλίες, συνέδρια με διεθνείς προσωπικότητες.

Στο φως των αστεριών

Η συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού συγκέντρωσε μεγάλα ονόματα από τον χώρο της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της «Ελπίδας». Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε τον Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του Σίσσυ σε ένα Ηρώδειο γεμάτο από κόσμο. Η Νάνα Μούσχουρη τραγούδησε Χατζιδάκι, Γκάτσο, Λέοναρντ Κοέν αλλά και το «Love is a losing game» της Εϊμι Γουάινχαουζ.

Πίσω από το λαμπερό πρόσωπο…

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον δήμαρχο Μυκόνου, τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων κ.ά. Ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς έθεσε στον υπουργό την ανάγκη αναβάθμισης στις υποδομές λόγω της μεγάλης αύξησης του τουρισμού, δίνοντας έμφαση στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η Μύκονος, η κοσμοπολίτικη αυτή «φωλιά» του Αιγαίου, με τους πάμπλουτους επισκέπτες, έχει αρκετά προβλήματα πίσω από το λαμπερό της πρόσωπο. Προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν για ένα νησί το οποίο ανταγωνίζεται επάξια μυθικούς τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.