Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε! Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον και είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Ούτε καν η βροχή που διέκοψε προχθές τον αγώνα με τον Αμερικανό Τζάρεντ Ντόναλτσον δεν μπόρεσε να σταματήσει τον 19χρονο πρωτάθλητή.

Ο Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί με 2-1 σετ (6-3, 6-2, 3-6) και έχανε 4-3 στο σημείο της διακοπής. Ο αγώνας συνεχίστηκε χθες το μεσημέρι, ο 21χρονος Αμερικανός επικράτησε στο τέταρτο σετ με 6-4 και προηγήθηκε στο πέμπτο 2-0 και 3-1. Ομως ο Τσιτσιπάς βρήκε γρήγορα ρυθμό και επικράτησε τελικά με 6-3.

Στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο (Νο 133) ο οποίος απέκλεισε τον Σταν Βάβρινκα με 7-6, 6-3, 7-6. Να σημειώσουμε ότι ο Τσιτσιπάς είναι στο Νο 35 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο με τις δύο νίκες που πέτυχε στο Γουίμπλεντον αναμένεται να κερδίσει κι άλλες θέσεις και να βρεθεί κοντά στο Νο 30. «Είναι δύσκολο να επιστρέφεις στο γήπεδο ύστερα από διακοπή την προηγούμενη ημέρα. Ηταν μια ψυχολογική μάχη και ο πιο δυνατός πνευματικά ήταν ο νικητής» είπε.

Στο μεταξύ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισαν εύκολα στον τρίτο γύρο. Ο Ναδάλ νίκησε 6-4, 6-3, 6-4 τον Κουκούσκιν από το Καζακστάν, ενώ ο Τζόκοβιτς 6-1, 6-2, 6-3 τον Αργεντινό Σεμπάγιος.