«Θέλω όσοι είναι εδώ να είναι συνειδητοποιημένοι. Από τον φροντιστή μέχρι τον τελευταίο παίκτη, να γνωρίζουν πως είναι στον Παναθηναϊκό. Το χθες είναι χθες. Δεν το σκεφτόμαστε. Κοιτάζουμε το αύριο, που θα είναι καλύτερα τα πράγματα». Τα λόγια του Νίκου Νταμπίζα προς τους παίκτες πριν από την πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν έκαναν τους παίκτες να βγουν χαμογελαστοί στο γήπεδο. Αλλωστε, όταν μπαίνει κάποιος σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα παύουν να έχουν σημασία.

Στον Παναθηναϊκό δεν θα δουν και πάλι να μπαίνει μαζί με τους υπόλοιπους στο χορτάρι ο Ρόμπιν Λουντ. Ο φινλανδός μέσος είναι ελεύθερος από την 1η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως αν τελικά έμενε στον Παναθηναϊκό θα αποτελούσε μεταγραφή.

Και ως γνωστόν οι Πράσινοι έχουν το δικαίωμα μιας μεταγραφής άνω των 23 ετών. Που θα αφορά, φυσικά, επιθετικό, όπως τόνισε με κάθε επισημότητα και ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του.

«Δεν μπορεί να γίνει σύντομα μεταγραφή επιθετικού, γιατί πρέπει να ξέρουμε το μπάτζετ. Είναι άλλα τα δεδομένα αν έχουμε μπάτζετ για να πάρουμε έναν ποδοσφαιριστή μεγαλύτερης αξίας» ήταν οι κουβέντες για το περιβόητο θέμα της απόκτησης φορ. Ο Δώνης εμφανίστηκε χαμογελαστός, ευδιάθετος, αισιόδοξος και με διάθεση να αποφύγει τις δικαιολογίες που μπορεί στη θέση του να έψαχνε, κρυμμένος πίσω από τα προβλήματα, οποιοσδήποτε συνάδελφός του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ομάδα μου. Ξέρω τις δυσκολίες της πρώτης χρονιάς, τους περιορισμούς και χρειάζεται να χτίσουμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε την περασμένη περίοδο. Οταν υπάρχει σκληρή δουλειά και πειθαρχία μπορούμε να περιμένουμε αποτελέσματα» είπε.

Ψυχραιμία από Κωνσταντίνου

Στην πρώτη προπόνηση ήταν και ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, που φαντάζει πλέον ως δεδομένο πως θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν, παρά τις προσπάθειες που έκανε τον περασμένο μήνα να βρει άλλη ομάδα.

Δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Κουρμπέλης και αφού… υπενθύμισε τα περσινά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παίκτες, ευχήθηκε να μην τα βρουν ξανά μπροστά τους και στάθηκε ιδιαίτερα στον περιορισμό των μεταγραφών που έχει ο Παναθηναϊκός και στη δυσκολία του -6 στο ξεκίνημα.

Οσον αφορά το ιδιοκτησιακό, όπως αναφέραμε και χθες, η υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών στην Pan Asia δεν πρόκειται να γίνει άμεσα. Η αυριανή Γενική Συνέλευση είναι μεν κρίσιμη, όμως είναι πιθανό να μην καθορίσει τίποτα, αφού χρήματα τόσο άμεσα δεν πρόκειται να μπουν.

Από πλευράς Κωνσταντίνου, πάντως, δεν φάνηκε να υπάρχει ανησυχία. «Για τον Πιεμπονγκσάντ έως τώρα υπάρχουν μόνο διαρροές. Δεν έχουμε ενημέρωση. Θεωρούμε ότι είναι φυσιολογική η όποια καθυστέρηση. Δεν υπάρχει ανησυχία. Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Οποιος είναι να έρθει θα έρθει. Οπως αγωνιά ο κόσμος, το ίδιο αγωνιούμε κι εμείς στο ΔΣ. Εχουμε ενημέρωση μόνο από τη Συμμαχία ότι θέλει να παραβρεθεί στη ΓΣ».

«Χαρούμενος εδώ»

«Σκληρή δουλειά και πειθαρχία. Αυτά τα δύο χρειαζόμαστε για να πετύχουμε. Μας περιμένει πολλή δουλειά και μια δύσκολη χρονιά, όμως πιστεύω σε όλους σας και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ» ήταν τα πρώτα λόγια του Δώνη προς τους παίκτες του.