Τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο θα μεταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στη σημερινή συζήτηση για την οικονομία, ως απάντηση στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Η χθεσινή περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Λευκάδα και στην Πάτρα υπηρετούσε ακριβώς αυτόν τον στόχο –να πιάσει τον σφυγμό της κοινωνίας ακριβώς μία ημέρα πριν από την αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Το πρόγραμμά του χθες στο νησί του Ιονίου περιελάμβανε συναντήσεις με κατοίκους και καταστηματάρχες. Μάλιστα, ένα tweet του χθες το απόγευμα, το οποίο συνοδευόταν από αρκετές φωτογραφίες με κατοίκους, προϊδέαζε και προς τα πού θα κινηθεί η σημερινή του ομιλία: «Το ιδιωτικό χρέος μεγαλώνει. Οι οφειλές στην Εφορία μεγαλώνουν. Οι τράπεζες παίρνουν τηλέφωνο ακόμα και μέσα στη νύχτα. Για αυτό το χρέος, που δεν έχει μιλήσει κανείς, θα μιλήσουμε εμείς. Θα δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα σε έναν τόπο που αναζητά εναγωνίως ένα καλύτερο αύριο».

Με παρέμβασή του χθες το βράδυ από την Πάτρα, εξάλλου, κατήγγειλε τους Τσίπρα- Καμμένο ως πρωταγωνιστές σε έναν «θίασο του παραλόγου», που αναδεικνύει πως το κοινό στοιχείο τους είναι «το πάθος για την εξουσία», τη ώρα που «έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία». Χαρακτήρισε δε, γραφική την κυβερνητική προσπάθεια να παρουσιαστεί η ΝΔ ως ακροδεξιά, και έστρεψε τα πυρά του προσωπικά στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εκείνος ήταν «ο μεγάλος χορηγός της ακροδεξιάς στη χώρα».