Το μπεστ σέλλερ μυθιστόρημα και κινηματογραφική επιτυχία «The Devil Wears Prada» (Ο Διάβολος Φοράει Prada) διασκευάζονται σε μιούζικαλ που θα ανεβεί στο Μπρόντγουεϊ.

Η παράσταση θα φέρει τη σφραγίδα του θεατρικού συγγραφέα, Πολ Ρούντνικ και τη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Ελτον Τζον.

Ο θρυλικός τραγουδιστής, συνθέτης και πιανίστας ανέθεσε στη Σέινα Τάουμπ να μετατρέψει σε τραγούδια τις ατάκες της πρωταγωνίστριας, Μιράντα Πρίστλεϊ.

«Είναι συναρπαστική η μεταφορά του “Devil Wears Prada” στο θέατρο. Είμαι μεγάλος θαυμαστής τόσο του βιβλίου όσο και της ταινίας και ένας τεράστιος λάτρης του κόσμου της μόδας. Ανυπομονώ να βυθίσω τα μουσικά μου δόντια σε αυτό το τεράστιο κομμάτι της δημοφιλούς κουλτούρας» είπε ο Ελτον Τζον, σύμφωνα με το περιοδικό W.

Η Τάουμπς μίλησε για το θεατρικό έργο στο Billboard επισημαίνοντας: «Ο κόσμος της μόδας είναι τόσο γοητευτικός και θεατρικός, η ίδια η ταινία είναι τόσο θεατρική, όπως και οι χαρακτήρες – στην Αντι έχετε όλα όσα θέλετε σε μία πρωταγωνίστρια, κάποια με όνειρα και τεράστιες φιλοδοξίες, που έχει να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πραγματικότητα του κόσμου και της ενηλικίωσης. Δεν έχω δει μια σχέση όπως της Αντι και της Μιράντα Πρίστλεϊ (δύο γυναικών) στη σκηνή. Η ταινία είναι μια απολαυστική κωμωδία».

Το θεατρικό δεν είναι το μοναδικό ριμέικ του «Devil Wears Prada» σε εξέλιξη. Η συγγραφέας του μυθιστορήματος, Λόρεν Γουάιζμπεργκερ μόλις κυκλοφόρησε μία ιστορία που εστιάζει στον χαρακτήρα της Εμιλι Μπλαντ. Το βιβλίο με τίτλο «When Life Gives You Lululemons» ενδέχεται να εμπνεύσει κινηματογραφικό σίκουελ.