Υπόθεση των προέδρων του Ολυμπιακού σε μεγάλο βαθμό θα είναι η παραμονή των δύο «Παπ». Στην πρώτη συνάντηση που έγινε χθες με τους ατζέντηδες των Παπανικολάου και Παπαπέτρου (Γιώργος Σφαιρόπουλος και Νίκος Λώτσος αντίστοιχα) και τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Σκινδήλια δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και υπήρχε απόκλιση στο οικονομικό. Πλέον ο λόγος περνάει στους ισχυρούς άνδρες της ΚΑΕ, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που θα βρεθούν πλέον προσωπικά με τους παίκτες τις επόμενες μέρες, μετά τη διαφορά στο οικονομικό –ακόμα και στην περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου όπου οι Πειραιώτες τού προσφέρουν, κλιμακωτά, κάτι παραπάνω από 2,5 εκατ. ευρώ συνολικά για τρία χρόνια (2+1). Οπως είναι γνωστό, ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει πάντα στην άκρη του μυαλού του και την περίπτωση να επιστρέψει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Αλλωστε ένα τουιτάρισμα τα ξημερώματα του αρθρογράφου του έγκυρου ESPN Ιαν Μπέγκλεϊ ανέφερε ότι αρκετές ομάδες έχουν στα υπ’ όψιν τους τον πρώην παίκτη των Ρόκετς και των Νάγκετς. Πάντως αυτή τη στιγμή πρόταση στα χέρια του δεν υπάρχει, αλλά σίγουρα μπορεί να βρει. Ιδιο χρονικά συμβόλαιο (2+1) προτάθηκε και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά οι δύο πλευρές δεν είχαν σύγκλιση στο οικονομικό. Μάλιστα επειδή ο ατζέντης του παίκτη (Νίκος Λώτσος) εκπροσωπεί και τον Λευτέρη Μποχωρίδη, έγινε και μια κουβέντα για τον πρώην άσο του Αρη που έχει μείνει ελεύθερος.

Σκανάρει ο Μπλατ

Στο μεταξύ ο Ντέιβιντ Μπλατ (ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με την παραμονή του Σπανούλη) «σκανάρει» και στόχους από το εξωτερικό. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του και οι συνομιλίες είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αμερικανός γκαρντ της Παρτίζαν (που αρέσει στον τεχνικό των Ερυθρολεύκων και ο οποίος έχει μιλήσει μαζί του και του έχει εξηγήσει τον ρόλο για τον οποίο τον προορίζει) για τον οποίο έχουν ενδιαφερθεί –σύμφωνα με δικές του δηλώσεις –η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Φενέρμπαχτσε, να αποτελέσει τον πρώτο ξένο επί εποχής Μπλατ στον Ολυμπιακό. Στα 24 του χρόνια (1,91 μ. ύψος), ιδιαίτερα αθλητικός, παίζει και κατά μέτωπο, κάτι που θέλει ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών.

Ο δεύτερος παίκτης που έχει «σκανάρει» ο Ντέιβιντ Μπλατ για τη θέση του σέντερ, δίπλα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, είναι ο Ματίας Λεσόρτ, Αμερικανός του Ερυθρού Αστέρα.

Εχει γίνει μια πρώτη επαφή, χωρίς να είναι θετικός πάντως ο Λεσόρτ, και απομένει να δούμε εάν οι Ερυθρόλευκοι θα επανέλθουν, καθώς χρειάζεται να δώσουν και ένα buy out. Ομως και οι Πειραιώτες δεν βιάζονται, καθώς ο Μπλατ θέλει να περιμένει και την αγορά του ΝΒΑ.

Μάλιστα το Yahoo Sports κάνοντας ένα αφιέρωμα στον Τζέιμς Νάναλι, ο οποίος είχε μια εξαιρετική χρονιά με τη Φενέρμπαχτσε και ψάχνει τον επόμενο προορισμό του στο ΝΒΑ, γράφει ότι εάν δεν βρει κάποια ομάδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει πρόσκληση από τον Ντέιβιντ Μπλατ για τον Ολυμπιακό.