Σαν σήμερα το 2004 ολάκερος ο Ελληνισμός είχε βγει τρελαμένος στους δρόμους για να πανηγυρίσει τον θρίαμβο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro της Πορτογαλίας και 14 χρόνια αργότερα, αντ’ αυτής γιορτάζει την επέτειο η μπασκετική αδερφοφάδα της!

Ασφαλώς δεν συγκρίνονται οι επιτυχίες, αλλά το 6-0 που πέτυχε η Εθνική στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 δεν είναι δα και ευκαταφρόνητο: το μοιράζεται με άλλες τέσσερις ομάδες που βγήκαν αλώβητες από τα τρία πρώτα διπλά «παράθυρα» (Ισπανία, Λιθουανία, Γαλλία, Γερμανία) και πλέον κοιτάζει μπροστά.

«Το 6/6 είναι πολύ θετικό για μια καινούργια ομάδα και πλέον θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, με ξεκάθαρους ρόλους και με την απαίτηση να δίνουν όλοι οι παίκτες τον καλύτερο εαυτό τους. Ελπίζω ότι στα παράθυρα του Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούμε με μια πολύ ισχυρότερη σύνθεση» σχολίασε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Στη δεύτερη προκριματική φάση, όπου οι ομάδες κουβαλάνε τα αποτελέσματα της πρώτης, η Εθνική θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τη Σερβία στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, τη Γεωργία στις 16 Σεπτεμβρίου στην Τιφλίδα, τη Γερμανία εντός έδρας στις 30 Νοεμβρίου, τη Σερβία εκτός στις 3 Δεκεμβρίου, τη Γεωργία εντός στις 21 Φεβρουαρίου και τη Γερμανία εκτός στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα και η Γερμανία εκκινούν αήττητες (6-0) και επικεφαλής στη βαθμολογία εκκίνησης αυτού του ομίλου, ενώ ακολουθούν με 4-2 η Σερβία, με 3-3 το Ισραήλ και με 2-4 η Γεωργία και η Εσθονία. Εχουν σχηματισθεί τέσσερις νέοι όμιλοι, εκ των οποίων οι πρώτες τρεις ομάδες προκρίνονται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.