Το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ολοκλήρωσε και φέτος το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

Μετά την περυσινή sold out παρουσίαση των έργων που διακρίθηκαν, ανεβάζει στις 9,10 και 11 Ιουλίου στις 20.30 τρία νέα μονόπρακτα που ξεχώρισαν στο φετινό Εργαστήριο (Αίθουσα -2, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418579, είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσης).

Τις παραστάσεις των έργων συνοδεύει για δεύτερη χρονιά η έκδοση των θεατρικών κειμένων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Αρωγοί στην προσπάθεια να ζωντανέψουν στη σκηνή τα έργα των νέων συγγραφέων είναι οι σκηνοθέτες Ρούλα Πατεράκη, Γιώργος Λύρας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, αλλά και μια πλειάδα ηθοποιών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του ΙΜΚ.

Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την αμέριστη πάντα υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, είναι να συνεχίσει να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές και να τους δίνει την ευκαιρία να ακουστούν και να βρουν το κοινό τους, εξερευνώντας τη μεταξύ τους σχέση. Αλλά και να συστήνει τους νέους συγγραφείς στην πολιτιστική και θεατρική κοινότητα έτσι ώστε να ανοίξει ένας διάλογος μαζί τους.

Εξίσου σημαντική είναι και η μέριμνα του Ιδρύματος να κάνει γνωστά τα έργα των νέων συγγραφέων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, κυρίως στους πολιτιστικούς φορείς με τους οποίους συνδέεται και συνεργάζεται, καθώς επίσης και στην αγορά του βιβλίου, με την έκδοση των έργων τους στα ελληνικά και αγγλικά.

Τα τρία μονόπρακτα, διάρκειας 40 περίπου λεπτών το καθένα, παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία ενιαία παράσταση.

Την αυλαία θ’ ανοίξει η «Τεργέστη» της Ελένης Γαλάνη σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκης. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ευανθία Κουρμούλη, Δανάη Παπουτσή.

Στο σκηνικό της παράστασης θα ενταχθεί και το πολυβραβευμένο σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς design, φιλικό προς το περιβάλλον, Παγκάκι ΥΟΥΟ της Ροδάνθης Σεντούκα.

Στη συνέχεια, θ’ ακολουθήσει «Το Αυγό» του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου. Εδώ, τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Λύρας και τους ρόλους του έργου θα ενσαρκώσουν οι Μανώλης Γεραπετρίτης, Πάνος Μαλικούρτης και Τάνια Τρύπη.

Η παράσταση θα κλείσει με το έργο «Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο» της Ιωάννας Παπάζογλου. Η σκηνοθεσία είναι του Ρένου Χαραλαμπίδη και οι ηθοποιοί που θα παίξουν είναι οι Ρούλα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Γκόνη, Δήμητρα Παπαδήμα και Καίτη Φίνου.