Στις εποχές που ζούμε οι φθηνές διακοπές το καλοκαίρι είναι το ζητούμενο για τους πολλούς, καθώς και να ξεκουραστούμε πρέπει και να γεμίσουμε μπαταρίες επιβάλλεται, χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα που δεν έχουμε. Πως θα γίνει αυτό αφού κι εφέτος λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας, δεν κλείσατε έγκαιρα κάποιο δωμάτιο, ή κάποιο οικονομικό πακέτο; Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να αξιοποιήσετε λογική και φαντασία κατά την επιλογή του προορισμού των διακοπών σας και να οργανωθείτε στην καθημερινότητα.

Αν δεν έχετε παραθαλάσσιο εξοχικό ή σπίτι στο χωριό, εσείς ή ο κολλητός σας, ώστε να εξασφαλίσετε δωρεάν διαμονή,επιλέξτε έναν κοντινότερο προορισμό, που συνεπάγεταιλιγότερα έξοδα στο πήγαινε – έλα. Εάν ταξιδέψετε ακτοπλοϊκώς αποφύγετε να πάρετε μαζί σας το αυτοκίνητο. Στην ανάγκη νοικιάστε μηχανάκι.

Προτιμήστε εναλλακτικούς προορισμούς, όπως Αλόννησος, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Αστυπάλαια, η Ανάφη, τα Κουφονήσια, η Τήλος, το Αγκίστρι, αλλά καιη Ανδρος και η Κύθνος.Στα περισσότερα από αυτά τα νησιά μπορείτε να μείνετε σε camping ή να κάνετε ελεύθεροcamping.

Μείνετε σε ξενοδοχείο ή δωμάτιο περιφερειακά του προορισμού που διαλέξατε, καθώς οι τιμές διαφέρουν τόσο, που καλύπτουν το κόστος των μεταφορών.

Επίσης, επιλέξετε έναν προορισμό ανά τη χώρα στον οποίο μπορείτε να φθάσετε οδικώς. Εξετάστε ενδελεχώς τις προσφορές διακοπών μεγάλων χειμερινών ως επί το πλείστον ξενοδοχείων που μπορεί να έχουν σχετικά κοντά θάλασσα.

Πραγματοποιείστε τις διακοπές σας τον Σεπτέμβριο, οπότε οι τιμές είναι πιο χαμηλές.

Βρείτε δωμάτιο με κουζινάκι και κάποιες φορές μαγειρέψτε το φαγητό σας. Ψωνίστε τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ και τον τοπικό φούρνο. Εννοείται πως θα πάτε και στο ταβερνάκι και στο μπαράκι και θα νοικιάσετε και καμιά ξαπλώστα, αλλά επιλεκτικά.

Φροντίστε να τρώτε καλό πρωινό, και στις εξορμήσεις σας στην παραλία, να έχετε μαζί σας φρούτα, σαντουιτσάκια και σνακ.

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε μόνο σε μέρη που πάντα κάτι πληρώνεις, επιλέξτε και παραλίες, πιοερημικές.

Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους τόπους που παραθερίζετε.

Μην ξεχάσετε να επιστρατεύσετε την καλύτερη διάθεση σας, καλή παρέα, και να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Καλό καλοκαίρι.