«Παράνομες απολύσεις» με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη καταγγέλλει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «ο Π. Πολάκης διώκει υπαλλήλους με πρώτον τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, τους οποίους δημόσια και ονομαστικά έχει στοχοποιήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο».

Επιπλέον, το Σωματείο καταλογίζει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας εκδικητική στάση, όταν σημειώνει ότι «φτάνει δε στο σημείο να ζητά τις απολύσεις τους ως σύγχρονος Ρωμαίος Αυτοκράτορας, μόλις 3 ημέρες μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης που τον καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμηση και δικαιώνει τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων». Και συνεχίζει: «Προφανώς η καταδίκη του από το Δικαστήριο μετέτρεψε το αίτημα της θέσεως σε αργία σε αίτημα για απόλυση! Τόση εμμονή, τέτοια ψύχωση, τόση αυθαιρεσία…».

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε κινήσει πειθαρχική διαδικασία εις βάρος τεσσάρων εργαζομένων και τους είχε αποστείλει κλήσεις σε ακρόαση με το ερώτημα της αργίας, στην ατζέντα της χτεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του Κέντρου συμπεριλήφθηκαν εκ νέου τα ονόματά τους με το ερώτημα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν εντούτοις, ότι μετά τις αντιδράσεις του προσωπικού το θέμα πήρε αναβολή για τα μέσα Ιουλίου.