Την ημέρα που γνωστοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Γιώργο Δώνη για τα προσεχή τρία χρόνια, την ίδια ημέρα ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έφτασε στη χώρα μας και αναμένεται απόψε το βράδυ, ή το αργότερο αύριο, να έχει το καθοριστικό ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του ντιλ για να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να περάσει στην Pan Asia.

Ο ταϊλανδός επιχειρηματίας είχε χθες συναντήσεις με τους άμεσους συνεργάτες του στη χώρα μας, ενημερώθηκε για όλα και είναι πιθανό να τα πει τόσο με τον Γιώργο Δώνη όσο και με τον Νίκο Νταμπίζα (επίσης ανακοινώθηκε για τρία χρόνια στο πόστο του τεχνικού διευθυντή), προκειμένου να ενημερωθεί και για το αγωνιστικό σκέλος, αλλά και για την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Παράλληλα, στην Ελλάδα αναμένεται μέσα στο επόμενο διήμερο και ο εκπρόσωπος της Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ, που είναι μέλος της κοινοπραξίας Athens Alive και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται ραντεβού των ανθρώπων του Athens Alive (παρουσία και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου) με στελέχη της κυβέρνησης.

Αμφότεροι απόντες

Οσον αφορά τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, όπου θα προκηρυχθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως έγινε γνωστό χθες οι Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν πρόκειται να βρεθούν σ’ αυτή. Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είναι μια διαδικασία που μπορεί να έχει διάρκεια έως και 4-5 μήνες, χωρίς πάντως να εκφράζεται ανησυχία από πλευράς Αλαφούζου για πιθανότητα να τραβήξει τόσο πολύ το θέμα. Πηγές από την ομάδα τόνιζαν πως ο Παϊρότζ δείχνει έτοιμος να αναλάβει πολύ πιο σύντομα τις τύχες της ομάδας και να γίνει πλέον εκείνος το απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το δεύτερο γκρουπ των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού πέρασε και αυτό χθες από το προπονητικό κέντρο του Κορωπίου, εκεί όπου βρέθηκε και ο Γιώργος Δώνης. Ο έλληνας τεχνικός συζήτησε με τους ποδοσφαιριστές που συνάντησε, ξεναγήθηκε στους χώρους του «Γ. Καλαφάτης» μαζί με τους συνεργάτες του και σήμερα θα βρίσκεται κανονικά στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, όπου αναμένεται να κάνει και τις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής του Παναθηναϊκού.

Το «παρών» από πλευράς διοίκησης αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος επίσης θα μιλήσει για τη νέα αρχή του Παναθηναϊκού.