Η οικογένεια της Ολυμπιονίκη, Πηγή Δεβετζή και συγκεκριμένα η μητέρα της έπεσε θύμα σπείρας απατεώνων που ξεγελούν τον κόσμο με αφορμή ένα απλό τηλέφωνο.

Η μητέρα της αθλήτριας μένει στην Αλεξανδρούπολη και δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο της ζητούσαν χρήματα, με την πρόφαση ότι η κόρη της είχε σκοτώσει με το αυτοκίνητο της ένα κοριτσάκι.

Πρόκειται για γνωστή συνταγή απατεώνων που προσπαθούν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, συνήθως από ηλικιωμένους ανθρώπων. Το άτομο καλεί και ξεκινάει να αφηγείται την ιστορία ενός τροχαίου ατυχήματος, με θύματα μικρά παιδιά, στο οποίο υπαίτιος είναι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Στο βάθος του τηλεφώνου ακούγεται μια δεύτερη φωνή, προσποιούμενη το συγγενικό πρόσωπο που συνήθως φωνάζει και κλαίει, επικαλούμενο βοήθεια.

Σκοπός του τηλεφωνήματος είναι να τρομοκρατηθεί το θύμα και να δώσει ένα χρηματικό πόσο, προκειμένου να μην επέμβουν οι αστυνομικές αρχές.

Η περιπέτεια για την οικογένεια της Ολυμπιονίκη είχε αίσιο τέλος, αφού λίγα λεπτά αργότερα μητέρα και κόρη επικοινώνησαν. Ευτυχώς, η γυναίκα δεν πρόλαβε να δώσει καμία πληροφορία σχετικά με τα χρήματα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η είδηση έγινε γνωστή από την ίδια την Ολυμπιονίκη, η οποία έσπευσε να δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook σχετική ανάρτηση για να προειδοποιήσει φίλους και γνωστούς: «ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εξαπάτηση μητέρων!! Ειδικά αυτές που έχουν κόρες.. παίρνουν τηλέφωνο άγνωστοι και ζητούν χρήματα γιατί ταχα μου η κόρη τους σκότωσε ένα κοριτσάκι για να μην πάνε στην αστυνομία!! Πλεκτάνη».