Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και εσύ αντί να κάνεις σχέδια για το που θα πας και πως θα διασκεδάσεις με κάποια συντροφιά, σκέφτεσαι ότι και εφέτος θα καταλήξεις να παραθερίζεις στο παραθαλάσσιο εξοχικό της αδερφής σου (αλήθεια ευτυχώς υπάρχει και αυτό), επειδή παραμένεις μόνη.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε κάνουν να φοβάσαι να μπεις σε μια σχέση και να κρύβεσαι πίσω από το δαχτυλάκι σου και την ταμπέλα της αδικημένης single; Σύμφωνοι έκανες λάθος επιλογές. Είσαι και εργασιομανής. Εχεις και τις φίλες και τους φίλους σου που μονίμως διαμαρτύρονται για το πόσο άσχημα περνάνε στις σχέσεις τους, και είναι όλο γκρίνια και παράπονα. Εμεινες για διαφόρους λόγους τέλος πάντων χωρίς σύντροφο.

Σαφέστατα η σχέση είναι δύσκολη υπόθεση. Το θέμα είναι πως μπορείς να αποκτήσεις σχέση. Για αρχή ξεκαθάρισε ότιόσο δεν προσπαθείς δεν θα αλλάξει κάτι. Οσο κλείνεσαι στον εαυτό σου και δεν παίρνεις καμία πρωτοβουλία δεν πρόκειται να σου συμβεί τίποτα, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεις κάποιον σύντροφο.

Φοβάσαι την απόρριψη. Θεωρείς ότι όλες οι σχέσεις τελειώνουν και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Σύμφωνοι, αλλά υπάρχουν και άλλες που κρατούν.

Εχεις υψηλά στάνταρς. Είναι καλό να ξέρεις τι θέλεις, καθώς… έχεις ενηλικιωθεί. Αν αναζητάς κάποιον με σωστό χαρακτήρα καλά κάνεις, δεδομένου ότι τον γοητευτικό επιχειρηματία με την καλή καρδιά και το θεληματικό πηγούνι, μάλλον τον έχει προλάβει άλλη!

Είναι ακόμη πιο καλό το ότι γνωρίζεις τι είσαι διατεθειμένη να προσφέρεις σε μια σχέση. Εχεις αποφασίσει να κάνεις υποχωρήσεις αλλά και να διεκδικήσεις τις ανάγκες σου όταν πρέπει. Να εξελίσσεσαι με τον άλλο και μαζί και χώρια.Είναι σπουδαίο να σέβεσαι τα θέλω και τα όνειρα του συντρόφου σου.

Δεν έχεις παρά να σταματήσεις να μιζεριάζεις.Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου, βγες επιτέλους από το καβούκι σου και δώσε στους ανθρώπους την ευκαιρία να σε γνωρίσουν. Ολα ξεκινούν από εμάς.

Μήπως αντί να μείνεις στης αδελφής σου να κλείσεις κάτι κοντά της και να προσπαθήσεις να κυκλοφορήσεις και λίγο μόνη σου. Μήπως πρέπει να τολμήσεις να πας μόνη σου διακοπές;Σκέψου το!