Φωτογραφίες και ονόματα 40 αλλοδαπών, μελών του οργανωμένου διεθνικού δικτύου πορτοφολάδων, που είχε ως «θύματα» τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς και σε πόλεις της Ισπανίας και της Γαλλίας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν ακόμα και παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών, εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ασφάλεια Αθηνών, σε επιχείρηση της οποίας συνελήφθησαν 30 αλλοδαποί, άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη και οχτώ ανήλικοι.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνταν άλλοι 21 συνεργοί τους, ηλικίας από 16 έως 42 ετών, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας αιγύπτιος  36 ετών, ενώ μέλη ήταν κυρίως γυναίκες και ανήλικοι από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και Πακιστανοί που τους έφερναν και «δούλευαν», περιστασιακά στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις και χώρες, όπου δεν έμεναν για μεγάλο διάστημα για να μην εντοπίζονται.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών, γίνεται με εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του κυκλώματος, καθώς και να ταυτοποιηθούν και άλλοι συνεργάτες τους και κυρίως μισθωμένοι χώροι οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ως αποθηκευτικοί χώροι κλοπιμαίων αλλά και ως σημεία συνάντησης των μελών της.

Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία και τις φωτογραφίες εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται από την Αστυνομία οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.