Να τονώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της και να κλείσει αήττητη την πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 θέλει απόψε (19.00 – EΡΤ3) στο Ταλίν η εθνική μας ομάδα κόντρα στην Εσθονία.

Το εξαιρετικό πρόσωπο που έδειξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Τελ Αβίβ κόντρα στο Ισραήλ αποτελεί οδηγό και για απόψε αλλά και γενικότερα και ήταν ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα μέσα στο καλοκαίρι, καθώς υπήρξαν απουσίες ονομάτων που θα μπορούσαν να είναι στην Εθνική αφού πλέον δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους.

Είπαμε όμως, η εθνική ομάδα δεν πρέπει και δεν είναι αγγαρεία για κανέναν και οι παίκτες που βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ και βρίσκονται τώρα στο Ταλίν το χαίρονται με την ψυχή τους και αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκοψε τους Γιάννη Αθηναίου (στη θέση του ο Χρήστος Σαλούστρος) και Λίνο Χρυσικόπουλο καθώς είχαν ενοχλήσεις στη γάμπα και στον ώμο αντίστοιχα.

«Οι έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος, αφού μεταφέρουμε τα αποτελέσματα στην επόμενη φάση. Δεν έχουμε μεγάλο άγχος, αλλά έχουμε μεγάλη προσήλωση και σε αυτόν τον αγώνα, θέλουμε μια καλή εμφάνιση και φυσικά τη νίκη. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Πολλή δουλειά, πολύ καλή ατμόσφαιρα και έτσι έχει έρθει αυτή η παρουσία μιας τελείως νέας ομάδας» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Εποχή Μπάνκι στην ΑΕΚ

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που γίνομαι ο πρώτος ιταλός προπονητής στην Ιστορία της ΑΕΚ. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που συμπεριλαμβάνομαι σε μία τεράστια λίστα με προπονητές οι οποίοι έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σίγουρα, τα δύο Κύπελλα που κατέκτησε η ΑΕΚ την περίοδο που τελείωσε συντελούν στο να δημιουργηθούν περισσότερες προσδοκίες ως προς το πρόγραμμα που φτιάχνουμε για το μέλλον».

Η ΑΕΚ περνάει στην εποχή του Λούκα Μπάνκι με τον έμπειρο τεχνικό να λέει το «ναι» στον Μάκη Αγγελόπουλο που μέσα σε λίγα χρόνια όχι απλά κατάφερε να φέρει και πάλι τίτλους στην ομάδα (Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Ελλάδας) αλλά κυρίως την έκανε ελκυστικό προορισμό για παίκτες και προπονητές από ψηλότερα ράφια.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία μετά την περίοδο 2001-02, οι τρεις ομάδες του ΠΟΚ θα έχουν ξένο προπονητή (Πασκουάλ – Μπλατ – Μπάνκι). Τότε ο Παναθηναϊκος είχε τον Ομπράντοβιτς, ο Ολυμπιακός τον Σούμποτιτς και η ΑΕΚ τον Σάκοτα.

Ετοιμος για ανανέωση

Το σημερινό ραντεβού του Βασίλη Σπανούλη με τους προέδρους του Ολυμπιακού θα έχει αρκετή κουβέντα για τον σχεδιασμό και τα πλάνα της ομάδας για τη νέα χρονιά. Ακόμα και για τον νέο τεχνικό Ντέιβιντ Μπλατ μπορούν να μιλήσουν. Οσον αφορά τη συνέχεια του αρχηγού στο λιμάνι, αυτό δείχνει σχεδόν αυτονότητο και λογικά θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες, με τον Kill Bill να συμφωνεί για ένα νέο διετές συμβόλαιο.