Χαρακτηριστικά βεντέτας φαίνεται πως έχει η δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου που συνέβη την Κυριακή στο Ανω Μέρος Αμαρίου. Σύμφωνα με τα parapolitikakritis.gr για αυτή τηνεγκληματική αυτή ενέργεια συνελήφθη ένας 24χρονος, ο οποίος τη Δευτέρα παραδέχτηκε την εμπλοκή του.

Το μεσημέρι της ίδια ημέρας συνελήφθη από την Αστυνομία και ο 25χρονος αδερφός του, που αναζητούνταν, βάσει των στοιχείων που είχε συλλέξει η ομάδα των αστυνομικών που έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο τελευταίος πάντως αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα. Και ταδύο αδέλφια οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα.

Τα σημαντικότερα στοιχεία της έρευνας και η μαρτυρία για την εμπλοκή των δύο αδερφών, στη δολοφονία του κτηνοτρόφου, προέκυψαν από την κατάθεση ενόςΑλβανού, που συνόδευε τον κτηνοτρόφο, ο οποίος τραυματίστηκε αλλά έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο.

Σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές το όχημα του 63χρονου εγκλωβίστηκε από δύο άλλα οχήματα, που του έκοψαν κάθε δυνατότητα διαφυγής.Ο 24χρονος βγήκε από το πρώτο αμάξι και πυροβόλησε από πολύ κοντά το θύμα εν ψυχρώ στο θώρακα και στο κεφάλι.

Στην Αστυνομία Ρεθύμνου φοβούνται αυτή τη στιγμή τα αντίποινα λόγω των διαφορών μεταξύ των οικογενειών του θύματος και του δράστη, που έχουν μακροχρόνια αντιπαλότητα.

Το 2008 θεωρείται ότι αυτή η αντιπαλότητα οδήγησε σε συμπλοκή τις δύο οικογένειες σε περιοχή του Γερακαρίου και στην οποία συμπλοκή έχασε τη ζωή του ο 63χρονος παππούς, του δράστη της δολοφονίας της Κυριακής.

Σε αυτή την συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν έξι άτομα, πρωτοστατούσε ο 63χρονος που δολοφονήθηκε προχθές στο Ανω Μέρος Αμαρίου. Είχαν τραυματισθεί πέντε άτομα, δύο από την οικογένεια του τότε θύματος και τρεις από την οικογένεια του σημερινού θύματος.

Και τότε είχε απασχολήσει της Αρχές η πιθανότητα νέας βεντέτας μια και οι διαφορές των δύο οικογενειών είχαν βάθος χρόνου και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναζωπύρωση.