Οι πρεσβευτές του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζουν να εξαπλώνονται ανά τον κόσμο. Διείσδυσαν πλέον και στην αιγυπτιακή Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Τάκης Γκώνιας ανέλαβε προ εβδομάδων την τεχνική ηγεσία της Γουάντι Ντέγκλα και προσέλκυσε στη Βόρεια Αφρική και τον μέσο Βασίλη Μπούζα. Επί της ουσίας πάντως δεν άλλαξαν εργοδότη. Ο Μάγκεντ Σάμι, ο αιγύπτιος μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, έχει στην ιδιοκτησία του και τη Γουάντι Ντέγκλα, οπότε τους έστειλε πακέτο από το Ηράκλειο στο Κάιρο. Επειδή πάντως ο 25χρονος μέσος (που έχει θητεύσει ακόμη σε Πανιώνιο, Καλλιθέα, Παναιγιάλειο) είχε ανανεώσει πρόσφατα το συμβόλαιό του με τους Κρητικούς, η ανακοίνωση αναφέρει ότι εκτός των οικονομικών ανταλλαγμάτων ο Εργοτέλης διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης 20%. Βέβαια, ο Σάμι διαπραγματεύτηκε σε αυτό το deal με τον… εαυτό του.

Εκπροσώπηση στην Ουγγαρία

Από κει και πέρα, στην Ουγγαρία η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση για δεύτερη σερί σεζόν. Ο Θόδωρος Μπέριος –που αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα –συμφώνησε με την Κισβάρντα. Μάλιστα, στη νεοφώτιστη ομάδα της πρώτης κατηγορίας θα ξανασμίξει με τον σέρβο επιθετικό Μπράνα Ιλιτς. Ο 29χρονος στόπερ πάντως δεν θα είναι ο μοναδικός πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουγγαρία. Στην Ντιοσγκιόρι αγωνίζεται από την περασμένη σεζόν ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού Νίκος Ιωαννίδης. Την ίδια περίοδο θήτευσε ως δανεικός από τους Ερυθρόλευκους και ο Νίκος Βέργος (στη Βάσας).