Εδώ και πολλά χρόνια το «The Scateroom» επιζητά να εμψυχώσει νέους μέσω της τέχνης και του σκέιτμπορντ.

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως ο Άντι Γουόρχολ και ο Άι Γουέι Γουέι. Αυτή τη φορά, συνεργάστηκε με φημισμένους σύγχρονους εικονογράφους, τον Jeremyville, τον Jean Julien και τον Steven Harrington σε μια περιορισμένη έκδοση σανίδων σκέιτμπορντ.

Και οι τρεις παρουσίασαν καινούργια έργα, πάντα στο ύφος με το οποίο ο κάθε ένας είναι αναγνωρίσιμος.

Ο Jeremyville με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι γνωστός για τους νεαρής ηλικίας χαρακτήρες του που ενθαρρύνουν περιβαλλοντική δράση και κοινωνική αλλαγή. «Οι τίτλοι αυτών των τεσσάρων σανίδων, «Χθες», «Σήμερα», «Πάντα» και «Αιωνιότητα», αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα στάδια της ζωής μας: αγώνας, απόφαση, ανάπτυξη και έμπνευση. Η όλη σύλληψη έχει να κάνει με τις απαντήσεις που προκύπτουν από τη θετική δράση, την πειθαρχία, το όραμα και την ανθεκτικότητα» εξηγεί.

«Το τρίγωνο και η σφαίρα» είναι ο τίτλος που έδωσε στις σανίδες του ο Jean Julien – έχει την έδρα του στο Λονδίνο – και μέσω των ζωηρόχρωμων χαρακτήρων του, οι οποίοι είναι και το σήμα κατατεθέν του, απευθύνει προσωπικά, με χιούμορ και κάνοντας κοινωνικά σχόλια, πρόσκληση για δράση.

Δύο είναι τα σχέδια του Steven Harrington, το «Ανησυχία» και το «Ροζέ». «Πάντα αντιμετώπιζα την τέχνη και το σκέιτμπορντ ως εξαιρετικές διεξόδους που μπορούν να εμπλουτίσουν περισσότερο τους νέους μας» τονίζει.

Το «The Skateboard» συνεργάζεται με τη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση Skateistan, δωρίζοντας το 10% του τζίρου σε κοινωνικά προγράμματα εμψύχωσης νέων που βρίσκονται σε κίνδυνο.