«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσήλωση των ποδοσφαιριστών μετά τις πρώτες ημέρες των προπονήσεων της προετοιμασίας. Απόλυτη συγκέντρωση για να ξεκινήσουμε τη χρονιά σε καλή κατάσταση». Τάδε έφη Πέδρο Μαρτίνς, που νιώθει καλά για όσα συμβαίνουν σε αυτές τις πρώτες στροφές στον Ολυμπιακό και θέλησε να το επιβεβαιώσει με τον πλέον πειστικό τρόπο. Με ένα προσωπικό μήνυμά του στα social media. Δεν είναι όμως μονάχα ο Πορτογάλος ευχαριστημένος από όσα συμβαίνουν ώς εδώ. Είναι και οι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι τον βλέπουν ως έναν άνθρωπο που δουλεύει με επιμονή τη λεπτομέρεια, και εντός του γηπέδου αλλά και συνολικά σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του. Εκανε εντύπωση π.χ. το γεγονός ότι ο 48χρονος θέλησε τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας να εντάξει το βίντεο στη δουλειά του. Οτι ξεκινά την «τακτική» του από… παράδοση, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν με λεπτομέρειες τι θέλει από αυτούς.

Μάζεψε λοιπόν την ομάδα ο Μαρτίνς και για παραπάνω από μία ώρα επιδίωξε μια τακτική ανάλυση στα «βασικά», σε δύο διαφορετικές διατάξεις που όπως φαίνεται έχει κατά νου να χρησιμοποιήσει. Στο 4-3-3, αλλά και σε μια εκδοχή 4-4-2. Τι έκανε λοιπόν ο Πορτογάλος; Αρχισε να δείχνει στο βίντεο, θέση θέση, τι θέλει ακριβώς από κάθε ποδοσφαιριστή του στο γήπεδο. Πώς πρέπει να λειτουργεί στις κατοχές μπάλας, πώς πρέπει να «κλείνει» στο αμυντικό τρανζίσιον, ποιες πρέπει να είναι οι βασικές επιλογές του κ.λπ. Παράλληλα έδειξε τον τρόπο που περιμένει συνεργασίες εντός των γραμμών, αλλά και μεταξύ των γραμμών (αποστάσεις, τοποθετήσεις κ.λπ.). «Ολα όσα είδαμε θα πρέπει να περιμένετε να σας τα ζητήσω τις επόμενες ημέρες στο γήπεδο. Θέλω όταν θα έρθει η ώρα να γνωρίζετε τι περιμένω από εσάς» είπε στους ποδοσφαιριστές σε αυτό το ιδιαίτερο μάθημα θεωρίας.

Μεταγραφικά

Πίσω στον Πειραιά, οι ημέρες είναι μεταγραφικές και το όνομα του Γιάννη Μασούρα κυριαρχεί. Του 22χρονου δεξιού μπακ, που την περασμένη σεζόν έκανε θραύση στη Σούπερ Λίγκα με τη Λάρισα. Ενας από τους καλύτερους νέους Ελληνες του πρωταθλήματος, είναι ήδη στην Αθήνα, άρα είναι πιθανό να συμβούν όλα γρήγορα. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έβαλε ήδη στη μηχανή του τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Δημήτρη Μάνο (πρώτο σκόρερ της περσινής Football League), επανέφερε στο ρόστερ τον Ανδρέα Γιαννιώτη (καλύτερο τερματοφύλακα της περσινής Σούπερ Λίγκας με τον Ατρόμητο) αλλά και τον Κώστα Τσιμίκα (δανεικός στη Βίλεμ). Θα έχει και άλλους Ελληνες το νέο ρόστερ.