Ο χαμένος του αποψινού ντέρμπι πρωτιάς του 7ου ομίλου μεταξύ Αγγλίας – Βελγίου θα έχει ουσιαστικά κερδίσει καλύτερα διασταυρώματα!

Η Βραζιλία εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλό της θα παίξει τη Δευτέρα για τους 16 με το Μεξικό, αλλά η είδηση είναι ότι σε αυτή την πλευρά των διασταυρώσεων έχουν μαζευτεί σχεδόν όλες οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες αλλά και η τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Αργεντινή (2 τίτλοι) – Γαλλία (1 τίτλος), Βραζιλία (5 τίτλοι) – Μεξικό και Ουρουγουάη (2 τίτλοι) – Πορτογαλία (εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης) είναι ήδη τα πρώτα τρία ζευγάρια στην από εκεί πλευρά, όπου μπορεί να προστεθεί μία ακόμα παγκόσμια πρωταθλήτρια σήμερα εάν η Αγγλία βγει πρώτη στον όμιλό της.

Και μάλιστα εκεί θα ήταν και η Γερμανία αν προκρινόταν, δηλαδή θα βρίσκονταν στην ίδια πλευρά οι έξι από τις επτά χώρες που έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο!

Μόνο μία από αυτές μπορεί να φτάσει ώς τον τελικό, ενώ στην άλλη πλευρά των διασταυρώσεων η μόνη παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι η Ισπανία (παίζει με τη Ρωσία) και έχουμε ακόμα τα ζευγάρια Σουηδία – Ελβετία και Κροατία – Δανία, ενώ από εκεί θα πάνε η δεύτερη ομάδα του 7ου ομίλου (Αγγλία ή Βέλγιο) και η πρώτη του 8ου (μία εκ των Ιαπωνίας, Σενεγάλης ή Κολομβίας).

Οπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα, Αγγλία και Βέλγιο που έχουν την απόλυτη ισοβαθμία (από 6 βαθμούς και 8-2 τέρματα) μπορούν άνετα να επιλέξουν πού θέλουν να παίξουν καθώς ο νικητής θα πάει στον… λάκκο των λεόντων όσον αφορά τα διασταυρώματα και ο ηττημένος σε πολύ πιο βατές διασταυρώσεις στον δρόμο προς τον τελικό!