Την τελευταία φορά που η Εθνική γνώρισε την ήττα από το Ισραήλ, τρεις παίκτες της τωρινής ομάδας ήταν αγέννητοι και άλλοι επτά δεν πήγαιναν καν στον παιδικό σταθμό!

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήρθε στον κόσμο στις 22 Σεπτεμβρίου του 1993, ο Λευτέρης Μποχωρίδης στις 18 Απριλίου του 1994 και ο Ντίνος Μήτογλου στις 11 Ιουνίου του 1996, ενώ ο φοβερός και τρομερός Αντι Γκόρντον, ο επονομαζόμενος «Flash», μας είχε στείλει αδιάβαστους στις 23 Ιουνίου του 1993 με 35 πόντους, εκ των οποίων 24 με 8/8 τρίποντα! Επειτα από εκείνη την αδόκητη ήττα στο Ευρωμπάσκετ στην Καρλσρούη, με την οποία πήγαν τελικά στράφι οι 32 πόντοι του Παναγιώτη Γιαννάκη, η ελληνική ομάδα πέτυχε έντεκα απανωτές νίκες συμπεριλαμβανομένου και του 82-61 στις 27 Νοεμβρίου του 2017 στα Δύο Αοράκια και απόψε (19.40) στη Μenora Mivtachim Arena του Τελ Αβίβ σημαδεύει την… ντουζίνα, που θα επεκτείνει το αήττητο σερί της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Η Εθνική (4-0) έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της και στα επόμενα δύο εκτός έδρας ματς, απέναντι στο Ισραήλ και στην Εσθονία, στοχεύει στο 6-0 για να το κουβαλήσει στον δεύτερο γύρο, όπου θα βρει απέναντί της τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Γεωργία. «Το ζητούμενο είναι να βρεθούν όλοι οι παίκτες στην ίδια σελίδα και να θυμηθούμε τους άξονες του παιχνιδιού μας» σχολίασε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος εφιστά την προσοχή στην αντιμετώπιση της σκληρής άμυνας, των pop out και του αιφνιδιασμού των Ισραηλινών. Παρεμπιπτόντως ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα γίνει απόψε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς θα κάνει… κονέ με τον καινούργιο προπονητή του, τον Ντέιβιντ Μπλατ. Πώς; Αντιμετωπίζοντας τον γιο του, τον γκαρντ Ταμίρ Μπλατ, ο οποίος αποτελεί κιόλας ένα από τα βασικότερα όπλα των Ισραηλινών.