Η Ελβετία είναι μια ομάδα που από την αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκάλεσε συζητήσεις. Κάτι οι… αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις της στα παιχνίδια, κάτι οι πανηγυρισμοί των σκόρερ της, την έφεραν στο επίκεντρο. Ωστόσο από χθες θα παραμείνει εκεί, μιας και κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της για τους 16 του Μουντιάλ. Εκεί όπου θα τη δούμε αντίπαλο της Σουηδίας.

Οι Ελβετοί κατάφεραν να… βολευτούν με αυτό το 2-2 κόντρα στους Κοσταρικανούς, από τη στιγμή που η Βραζιλία επικράτησε της Σερβίας. Δίνοντας έτσι στην Ελβετία τη δεύτερη θέση και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ελεγχος

Το ματς ξεκίνησε με τους Κοσταρικανούς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να δημιουργήσουν. Στο 6ο λεπτό ο Μπόρχες με κεφαλιά απείλησε την αντίπαλη εστία αλλά ο Σομέρ απέκρουσε εντυπωσιακά και στη συνέχεια σώθηκε και από το δοκάρι του, ενώ στο ίδιο λεπτό ο τερματοφύλακας των Ελβετών είπε όχι και σε σουτ του Γκαμπόα. Η Κόστα Ρίκα είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 10′ ο Κολίνδρες και πάλι με δυνατό σουτ σημάδεψε ξανά το δοκάρι του Σομέρ, ενώ στο 17′ το σουτ του Γκαβράνοβιτς πέρασε άουτ. Στο 31′ οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ, με τον Ντζεμαϊλί να βρίσκει δίχτυα και να κάνει στην αντεπίθεση το 1-0. Οι Κοσταρικανοί δεν βρήκαν απάντηση στο πρώτο μέρος, όμως στα πρώτα λεπτά της επανάληψης κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κάμπελ ο Γουάστον σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και έκανε το 1-1.

Στο 78ο λεπτό η κεφαλιά του Ντρμιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Νάβας, ενώ στο 79′ ο Σομέρ είπε όχι σε όμορφο σουτ του Ρουίς. Στο 88′ ο Ζακάρια έκανε ένα γύρισμα από δεξιά και ο Ντρμιτς με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-1, ενώ με τη σέντρα η Κόστα Ρίκα κέρδισε πέναλτι το οποίο ακυρώθηκε έπειτα από χρήση του VAR, με τον διαιτητή να αρνείται την ισοφάριση στους Κοσταρικανούς, κάτι που τελικά έγινε στις καθυστερήσεις: στο 90’+3′ ο Κάμπελ κέρδισε πέναλτι και ο Ρουίθ από τα 11 μέτρα έγραψε το 2-2, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στην πλάτη του Σομέρ πριν καταλήξει στα δίχτυα. Αποτέλεσμα που έστειλε τελικά τους Ελβετούς στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Κόστα Ρίκα να αποχαιρετά περήφανα, εξασφαλίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην τελευταία αγωνιστική.
Η επαναφορά του Κάμπελ

Ο Τζόελ Κάμπελ επανήλθε για τα καλά στο προσκήνιο, καθώς χθες ήταν από τους διακριθέντες της Κόστα Ρίκα στην αναμέτρηση με την Ελβετία. Δείχνοντας ότι παραμένει ένας ποιοτικός εξτρέμ, με δυνατότητα να κάνει τη διαφορά ακόμα και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.