Αγγλία και Βέλγιο θα διεκδικήσουν απόψε στο Καλίνινγκραντ την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο, σε έναν «περίεργο αγώνα», όπως τον χαρακτήρισε ο Φελαϊνί. Είναι ένα ματς με έντονο χρώμα Πρέμιερ Λιγκ, καθώς στο ρόστερ του Βελγίου είναι έντεκα παίκτες που αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα. Και οι δύο ομάδες έχουν από έξι βαθμούς, τον ίδιο συντελεστή γκολ (8-2) και σε ενδεχόμενη ισοπαλία η πρωτιά θα κριθεί στις κίτρινες κάρτες ή ακόμα και στην κλήρωση!

Προς το παρόν το προβάδισμα στο fair play έχουν οι Αγγλοι, καθώς έχουν δύο κίτρινες ενώ οι Βέλγοι τρεις. Το μοναδικό πρόβλημα της βελγικής ομάδας είναι ο τραυματισμός του Λουκάκου. Τυπική διαδικασία η συνάντηση Παναμάς – Τυνησία, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί.

Συναρπαστικό φινάλε αναμένεται όμως στον 8ο όμιλο, στον οποίο τρεις ομάδες διεκδικούν την πρόκριση. Στη Σαμάρα, η Σενεγάλη θα αντιμετωπίσει την Κολομβία, ενώ στο Βόλγκογκραντ η Ιαπωνία θα αγωνιστεί με την Πολωνία, η οποία έχει ήδη αποκλειστεί. Ιαπωνία και Σενεγάλη έχουν από τέσσερις βαθμούς, ενώ η Κολομβία τρεις. Οι δύο πρώτες έχουν μικρό προβάδισμα (αρκεί η ισοπαλία), αλλά και η Κολομβία με την εμφάνισή της κόντρα στην Πολωνία έδειξε ότι είναι ικανή να πάρει την πρόκριση.

«Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Το παιχνίδι είναι δύσκολο καθώς στη Σενεγάλη έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και αυτό φάνηκε στα δύο πρώτα ματς», είπε ο προπονητής της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν. Εύκολα δεν θα είναι ούτε για την Ιαπωνία, καθώς ο μέσος της Πολωνίας Γιακούμπ Μπλαστσικόφσκι σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι αποτύχαμε, δεν εκπληρώσαμε τα όνειρά μας, αλλά πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο».