Η Μπγιορκ είχε συνεργαστεί με τον Αλεσάντρο Μικέλε του οίκου Gucci για το βιντεοκλίπ του σινγκλ «The Gate». Τώρα, το μουσείο Gucci Garden στη Φλωρεντία φιλοξενεί έκθεση για τη συνεργασία της Ισλανδής μουσικού και τραγουδοποιού με τον διευθυντή δημιουργικού στον ιταλικό οίκο.

Στην έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η κριτικός Μαρία Λουίζα Φρίζα, παρουσιάζονται τα δύο φορέματα που σχεδίασε ο Μικέλε για το βιντεοκλίπ, καθώς και δύο μάσκες που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Τζέιμς Μέρι.

Το πρώτο δημιουργήθηκε από πέντε μέτρα πλισέ PVC, και 20 μέτρα πλισέ οργάντζας, κρεπ ντε σιν και μεταξωτού ζέρσεϊ. Η Μπγιορκ το περιέγραψε σαν «μια επίμονη φωτεινή αχτίδα ελπίδας» μέσα «σε μπόλικο σκοτάδι». Δημιουργήθηκε πέρυσι και χρειάστηκαν 550 ώρες για να το ράψουν και 320 ώρες για να το κεντήσουν.

Το δεύτερο φόρεμα – και αυτό φιγουράρει στο βιντεοκλίπ – είναι από ροζ οργάντζα και τούλι.

Ο επισκέπτης θα συναντήσει υποδήματα που σχεδίασε ο Μικέλε, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού ιριδίζουσες ψηλές μπότες με αφαιρούμενες πλατφόρμες και ένα ζευγάρι ασημί μπαλαρίνες.

Η έκθεση συμπληρώνεται με τις δύο μάσκες που φιλοτέχνησε από θερμοπλαστικό υλικό για το «The Gate» ο Μέρι.

Υπάρχει επίσης μια πλούσια επιλογή βιβλίων που σχετίζονται με το βιντεοκλίπ, καθώς και βιβλία, κατάλογοι, περιοδικά που έχουν να κάνουν με τη Μπγιορκ και τα οποία πωλούνται στο κατάστημα δώρων του Gucci Garden. Όλα τα επέλεξε η Μαρία Λουίζα Φρίζα.

Το μουσείο εγκαινιάστηκε το φετινό Ιανουάριο για να φιλοξενεί τα vintage κομμάτια του οίκου, καθώς και σύγχρονες κρεασιόν.