Σε ανοικτή ρήξη με τους ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση βρίσκεται ο πρώην βουλευτής του και από χθες ανεξάρτητος, Γιώργος Λαζαρίδης.
Ο πρωταγωνιστής των τελευταίων ωρών μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του και τονίζοντας:

«Δεν εξαγοράστηκα για να ανεξαρτητοποιηθώ και δεν πρόκειται να παραδώσω την έδρα».
Αμφισβητώντας κυβερνητικά στελέχη τα οποία μιλούν για σχέδιο αποστασίας για να πέσει η κυβέρνηση ο κ. Λαζαρίδης  υπογράμμισε ότι επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία επειδή – όπως είπε – δεν ήθελε να διακινδυνεύει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.
Ταυτόχρονα έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια περί χρηματισμού του  ενώ απευθυνόμενος προς την ηγεσία των ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

«Θα κάνω ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Ο κόσμος απαιτεί και μου ζητάει να κρατήσω την έδρα μου» δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει. «Αυτή τη θέση μου την έδωσε ο λαός και δεν την χρωστάω σε κανέναν».

Πιέσεις από ΑΝΕΛ και απειλές με αποκαλύψεις

Οι ΑΝΕΛ σε μία προσπάθεια να σταματήσουν τις αποχωρήσεις από την ΚΟ η οποία αριθμεί πλέον μόλις επτά βουλευτές έχουν προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσουν σε αποκαλύψεις σε βάρος του κ. Λαζαρίδη. Ήδη σήμερα ο βουλευτής Κ.Κατσίκης απευθυνόμενος στον κ. Λαζαρίδη τον κάλεσε να παραδώσει την έδρα καθώς όπως είπε, «προκαλεί ζημιά στους ΑΝΕΛ».