Οι αναταράξεις στις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνεχίζονται καθώς σήμερα το πρωί έγινε απόπειρα εισβολής τριών ατόμων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του βουλευτή, που αντέδρασαν άμεσα και απέτρεψαν την είσοδο στο χώρο, επρόκειτο για τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν μια γυναίκα για να μπουν στο κτίριο, η οποία χτύπησε το κουδούνι, άνοιξε την πόρτα και εισήλθαν δύο κουκουλοφόροι που άρχισαν να βρίζουν και να εκτοξεύουν απειλές.

 Ο Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι έχει δεχθεί και στο παρελθόν απειλές, οι οποίες κλιμακώνονται όπως είπε με αυτήν την περίεργη επίσκεψη των κουκουλοφόρων, στο γραφείο του, επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα το πρωί, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, είχε δηλώσει ότι εμμένει σταθερός στις απόψεις και τις ιδέες του και πως θα παραμείνει στο κόμμα.

«Δεν γίνομαι πολιτικός προδότης, κρατάω το πολιτικό μου ήθος, συνεχίζοντας έναν αγώνα έντιμης και παραγωγικής συνεργασίας, μένοντας στο κόμμα που με εμπιστεύτηκε έχοντας μια παραγωγική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Αργήσαμε να διαγράψουμε τον Δημήτρη Καμμένο ήταν ένα πολιτικό βαρίδι που δημιουργούσε προβλήματα. 

Αναφερόμενος στον κ. Λαζαρίδη είπε ότι «από την σκέψη μας μπορεί να περάσει οτιδήποτε. Δεν μπορούμε όμως να αποδείξουμε χωρίς στοιχεία εκείνο το οποίο θα αποτελέσει κατηγορία και κατηγορητήριο για τον κ. Λαζαρίδη. Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος πιστεύει ότι ‘σίγουρα κάτι τρέχει" επικαλούμενος ως επιχείρημα τις αλλαγές στην πολιτική συμπεριφορά του κ. Λαζαρίδη κατά το τελευταίο δεκαήμερο.

‘Ως εισηγητής στην πρόταση δυσπιστίας εισηγείται την καταψήφισή του ως παρατηρητής στο Ζάππειο χειροκροτεί τον πρόεδρο των ανεξάρτητων Ελλήνων για την κοινή δήλωση με τον Πρωθυπουργό και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, στηρίζει την συγκυβέρνηση κόντρα στις μικροπολιτικές κινήσεις τακτικής της αντιπολίτευσης προεξαρχούσης της ΝΔ. Εν συνεχεία στην επιστολή, ανεξαρτητοποίησης δείχνει μια μεταστροφή. Η επιστολή είναι γραμμένη στο πόδι και περιέχει αντιφάσεις που δείχνουν ότι την έγραψε υπό πίεση", είπε ο κ. Κατσίκης.

Ένταση προκλήθηκε όταν στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Λαζαρίδης και ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του. Τότε ο κ. Κατσίκης που συμμετείχε στην εκπομπή αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο ο Λαζαρίδης, μία μέρα πριν την ανεξαρτητοποίησή του, παρουσία μάλιστα των υπουργών Έλενας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά. Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίκης, στη συνάντηση αυτή ο Λαζαρίδης υποσχέθηκε στον αρχηγό του κόμματος ότι δεν θα αποχωρήσει ενώ έθεσε θέμα για την πλειοψηφία των 180 εδρών στην περίπτωση που η συμφωνία έρθει στην Βουλή για επικύρωση.

«Εγώ στο επίπεδο του κ. Κατσίκη, δεν θα πέσω» είπε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

«Δεν θα ανέβεις, όχι δεν θα πέσεις, γιατί έχεις πέσει», του απάντησε ο Κ. Κατσίκης.

«Δεν ήσασταν παρών στη συνάντηση κ. Κατσίκη και δεν ξέρετε το περιεχόμενό της ούτε εάν υποσχέθηκα κάτι σε κάποιον», συνέχισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«"Αρα, λένε όλοι οι άλλοι ψέματα κι εσύ αλήθεια», ανταπάντησε ο Κ. Κατσίκης.