Ολοι έχουμε μια κρυφή αδυναμία. Ένα φαγητό που λιγουρευόμαστε όταν δεν είμαστε καλά και που ζητάμε πάντα όταν βγούμε έξω. Οι προτιμήσεις μας στο φαγητό δεν είναι τυχαίες, αφού επηρεάζονται άμεσα από το ζώδιο μας. Άλλοι προτιμούν τα ελαφριά γεύματα κι άλλοι τα καυτερά και πάει λέγοντας.

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε το γαστρονομικό χάρτη των ζωδίων.

Ο Κριός, ως γνήσιο τολμηρό και ανταγωνιστικό ζώδιο, δε φοβάται τίποτα γι’ αυτό πέφτει με τα μούτρα στα καυτερά και πικάντικα γεύματα και δεν επαναπαύεται σε κλασσικές συνταγές και πιάτα που θα τον κάνουν να αφήσει το πιάτο του γεμάτο.

Ο Ταύρος δουλεύει σκληρά και ξέρει πώς να επιβραβεύει τον εαυτό του, αφού είναι γνωστός λάτρης του φαγητού. Είναι καλοφαγάς και μπορεί να κάνει όση υπομονή χρειάζεται για απολαύσει το φαγητό του όπως ακριβώς το έχει φανταστεί. Γιατί το καλό πράγμα, αργεί να γίνει.

Ο Δίδυμος παλεύει μέσα του με δυο προσωπικότητες και η ίδια διαμάχη επικρατεί και στο φαγητό του. Δε μπορεί να επαναπαυτεί στη μια μόνο επιλογή, αλλά κυνηγάει την ποικιλία. Άπλωσε μπροστά του πιατέλες με finger food για να μπορεί να διαλέξει και δοκιμάσει κάθε λογής πιθανό γευστικό συνδυασμό, χωρίς να καταπιέζεται.

Ο Καρκίνος, ως ένα ευαίσθητο και ρομαντικό ζώδιο συνήθως προτιμά γεύματα που θα του προσφέρουν αυτή τη ζεστασιά που ζητάει. Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν να το βρείτε στην πιο cozy γωνιά του σπιτιού του αγκαλιά με ένα καυτό σουφλέ μακαρονιών ή ένα αρωματικό ριζότο με μανιτάρια.

Ο Λέων λατρεύει το παιχνίδι των εντυπώσεων. Κυνηγάει πάντα τα βλέμματα και την προσοχή των γύρω του και η τόση προσπάθεια τον εξαντλεί. Για να αναπληρώσει την ενέργεια που έχασε σίγουρα θα στραφεί σε μια πλούσια πηγή υδατανθράκων με τα μακαρόνια και ρύζι να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών του.

Ο Τοξότης αγαπά τα ταξίδια και είναι ένα ανοιχτόμυαλο ζώδιο. Η αδυναμία του για τις περιηγήσεις επηρεάζει και το φαγητό που θα φάει. Ανοιχτός σε καινούριες γεύσεις δε θα πει όχι σε ένα sushi που θα το ταξιδέψει γαστρονομικά σε μια άλλη χώρα.

Ο Παρθένος δίνει έμφαση στην εικόνα και την υγεία του. Αφήνει στην άκρη τα λιπαρά και τα βαριά φαγητά και γεμίζει το ψυγείο του με ελαφριές και υγιεινές τροφές. Η διατροφική του ρουτίνα είναι γεμάτη με σαλάτες, λαχανικά και άπαχα κρέατα. Αν δε βγείτε έξω μαζί με έναν Παρθένο, τότε σίγουρα στο κέντρο του τραπεζιού θα βρεθεί μια πλούσια και δροσιστική Ceasar’s.

Ο Ζυγός δε ζητάει πολλά, ούτε ψητά, ούτε μακαρόνια, ούτε μουσακάδες. Από την αρχή ενός γεύματος περιμένει τη στιγμή που θα περάσουν στο επιδόρπιο. Είναι ο τύπος που τρώει πρώτα το γλυκό και μετά το αλμυρό. Δώστε του γλυκό και πάρτε του τη ψυχή. Θα έδινε και τη ζωή του για ένα λαχταριστό προφιτερόλ ή ένα μιλφέιγ!

Ο Σκορπιός είναι γεμάτος εκπλήξεις και το ίδιο ακριβώς επιζητά και από το φαγητό του. Δε θέλει την εύκολη λύση, αλλά εκείνη που κρύβει το μυστήριο. Θα ψάξουν για γεύσεις που δεν έχουν δοκιμάσει ξανά και θα τους χαρίσουν μια καινούρια εμπειρία στον ουρανίσκο τους.

Ο Αιγόκερως, ως ζώδιο της γης είναι παραδοσιακός και έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στους καρπούς της γης. Αν του δώσετε ένα ταψί με κοτόπουλο και πατάτες στο φούρνο, αυτό που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον θα είναι σίγουρα η λεμονάτη πατατούλα.

Ο Υδροχόος έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και εναποθέτει τις όλες του τις ελπίδες πάνω του. Θα πάρει λοιπόν την κατάσταση στα χέρια του και θα πειραματιστεί, οργανώνοντας ένα μπάρμπεκιου που δε θα λείπει τίποτα, ενώ για γλυκό θα φτιάξει ένα φοντί με καυτή σοκολάτα και φρούτα, μπισκότα, ή ό,τι μπορεί να περάσει από το μυαλό σου για να τα βουτήξεις.

Ο Ιχθύς, αν και πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ασταθή κι αναποφάσιστο, όταν πρόκειται για φαγητό βγαίνει από μέσα του η παράδοση. Θα αδιαφορήσει για όλα τα γκουρμέ φαγητά και θα στρέψει το βλέμμα του στο παραδοσιακό κι αυθεντικό σουβλάκι.