Τα μικρά λεπτά τακούνια που φέρουν την επωνυμία Mary Jane τραβούσαν τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Η βρετανή πρωθυπουργός Τερίζα Μέι συνηθίζει να συνοδεύει τα γκρίζα, μπλε ή μαύρα ταγέρ της με ζωηρόχρωμα παπούτσια. Η κυρία Μέι επέλεξε ένα γκρι, μάλλον…χειμερινό σύνολο για να υποδεχθεί τον έλληνα ομόλογό της Αλέξη Τσίπρα στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Οι κατακόκκινες γόβες με τα «ευαίσθητα», είναι η αλήθεια, τακουνάκια, που μοιάζουν με αυτά του παραμυθιού, έδωσαν μια πινελιά αισιοδοξίας και ξενοιασιάς σε μια βαρετή στυλιστική επιλογή.

Η βρετανή πρωθυπουργός διαθέτει τεράστια συλλογή από παπούτσια. Κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα, ασημένια με φιόγκους, αγκράφες, κρύσταλλα και περίεργα τακούνια. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η Τερίζα επιλέγει τα παπούτσια της από τα καταστήματα Russel & Bromley στην Bond Street. Κάποιοι άλλοι διαβεβαιώνουν ότι η κυρία Μέι επιλέγει τις boutiques παπουτσιών μέσα στα Harrods και Harvey Nichols. Η αλήθεια είναι ότι καμιά ίσως γυναίκα στον πλανήτη δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον αριθμό παπουτσιών που είχε στη συλλογή της η αντιπαθής Ιμέλντα Μάρκος. Η Ιμέλντα άφησε εποχή για τα αναρίθμητα ζευγάρια παπουτσιών της. Η Τζάκι Κένεντι – Ωνάση, για τη συλλογή με κολιέ από πέρλες και κραγιόν. Η Τερίζα Μέι φαίνεται ότι εντυπωσίασε με την «κόκκινη» επιλογή της τον κ. Τσίπρα, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο χρώμα. Σε κάποιες στιγμές το βλέμμα του κολλούσε στα παπούτσια της. Η Κέιτ Μος, επιτελικό στέλεχος της βρετανικής «Vogue», τι λέει για όλα αυτά;

Top models, ιδιωτικά αεροπλάνα και διαμάντια

Η style icon Κέιτ Μος, η οποία πλέον υπογράφει μερικά από τα ωραιότερα editorial μόδας στη δημοφιλέστερη ανάμεσα στις εκδόσεις της «Vogue», θα βρίσκεται μεθαύριο Σάββατο στη Μύκονο. Η Κέιτ φθάνει στο Νησί των Ανέμων μαζί με τις νεαρές συναδέλφους της στο χώρο του modeling Τζίτζι Χαντίντ και Εμιλι Ρατακόφσκι. Η Μος, η οποία έχει ξεπεράσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας της, παραμένει όμως κορυφαία στο χώρο της μόδας, θα αναλάβει μάλιστα χρέη D.J. για μία και μόνο βραδιά. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται, όπως είναι ήδη γνωστό, τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Mall στην Ψαρρού. Τα τρία super models θα δώσουν το «παρών» σε ένα super party με κάτι περισσότερους από 400 προσκεκλημένους, γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Αρκετοί από τους VIP προσκεκλημένους θα φθάσουν μάλιστα από το εξωτερικό. Αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο γεγονός.

Το κατάλευκο κυκλαδίτικο νησί είναι ήδη γεμάτο από σαουδάραβες, τούρκους, ισραηλινούς και βραζιλιάνους κροίσους. Πρόκειται για όλους αυτούς οι οποίοι φθάνουν στο Νησί του Αιγαίου με πολυτελή mega yachts και ιδιωτικά αεροπλάνα. Είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να ξοδέψουν μυθικά ποσά για να αγοράσουν (από τις ολοκαίνουργιες boutiques του εμπορικού κέντρου) ρούχα μεγάλων ξένων οίκων και ογκώδη διαμάντια από πανάκριβα κοσμηματοπωλεία. Τελικά όλα πλέον γίνονται στη Μύκονο. Κάτω από εκτυφλωτικούς προβολείς. Με ηχηρά ονόματα να κυκλοφορούν στα σοκάκια…
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην εκπομπή του Βασίλη Βασιλικού

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό και την εκπομπή του «Αξιον Εστί». Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO μίλησε για το βιβλίο της με τίτλο «Μελετώντας τις προκλήσεις της γυναικείας ταυτότητας: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία». Ενα βιβλίο – αποτέλεσμα της διατριβής που πραγματοποίησε η κυρία Βαρδινογιάννη στο Πανεπιστήμιο Sheffield του Ηνωμένου Βασιλείου. «Το όνειρο της ζωής μου ήταν πάντα να σπουδάσω αρχαιολογία ή να πάω στη Σχολή Καλών Τεχνών», εξομολογήθηκε η κυρία Βαρδινογιάννη στον κ. Βασιλικό. «Πάντα λάτρευα τον Μινωικό Πολιτισμό», επισήμανε.

Η κυρία Βαρδινογιάννη παρουσίασε αναλυτικά μέσα από τη συνέντευξη τα αποτελέσματα των πιο σύγχρονων ερευνών σχετικά με τη θέση της γυναίκας στη μινωική κοινωνία. Αναφέρθηκαν επίσης στην ταυτότητα των γυναικών, στον ρόλο τους στις θέσεις εξουσίας, αλλά και στα χρήσιμα συμπεράσματα που μπορούμε να εξαγάγουμε μελετώντας τις αρχαίες ελληνικές κοινωνίες.