Με το Μουντιάλ να έχει πάρει φωτιά, ποιος ασχολείται με τη Σουπερ Λίγκα; Ενα πρωτάθλημα που κανείς δεν ξέρει με τι όρους θα διεξαχθεί. Πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που πέρασε. Η αλλαγή συσχετισμών στη Σουπερ Λίγκα με την εκλογή στην προεδρία του Β. Μπαταγιάννη. Οι αλλαγές στον πίνακα των διαιτητών. Η έλευση ξένων διαιτητών στα ντέρμπι. Το οριστικό και αμετάκλητο τέλος της συμμαχίας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ολα αυτά διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. Να θυμίσουμε πώς είχε ξεκινήσει η περσινή σεζόν και πώς τελείωσε. Το αφήγημα του 50-50, ότι όλα τα λάθη είναι ανθρώπινα κι όλοι ευνοούνται κι όλοι αδικούνται. Με τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από τα δικά του αγωνιστικά προβλήματα, να βγαίνει εκτός τίτλου από συγκεκριμένα σφυρίγματα. Κι ο πρωταθλητής να αναδεικνύεται τελικά από τους Κομίνη – Ποντίκη.

Μήνυμα

Τα νέα δεδομένα δικαιώνουν στο 100% τον Ολυμπιακό. Που πρώτος είχε θέσει θέμα ξένων διαιτητών και πρώτος είχε διαμαρτυρηθεί για διαιτητές τύπου Μάνταλου, Στυλιαρά κ.λπ., που τελικά τέθηκαν εκτός πινάκων. Η εκλογή Μπαταγιάννη είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η κατάσταση έχει αλλάξει. Με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, έχοντας απέναντί του την κυβέρνηση. Εξίσου σαφές το μήνυμα με τον πίνακα των διαιτητών. Ο κάθε διαιτητής ξέρει πλέον ότι αν σφυρίζει σαν τον Μάνταλο και τον Θάνο, θα πάει σπίτι του. Κανείς δεν μπορεί να τον σώσει. Οπως κανείς δεν έσωσε τον Βάτσιο που υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ. Ολα αυτά σε συνδυασμό με τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι δημιουργούν τη βάσιμη αισιοδοξία ότι πάμε για ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Ακόμα κι οι διαιτητές που κατάφεραν να επιβιώσουν όπως οι Κομίνης, Παπαπέτρου ξέρουν πολύ καλά ότι τα περσινά δεν ξαναγίνονται.

Ευρεσιτεχνία

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι όλο το καλοκαίρι, με προεξέχοντα τον υφυπουργό Αθλητισμού, κάποιοι παίζανε τις κουμπάρες. Επτά από τις 16 ομάδες (Ξάνθη, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αρης, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλωνας) είναι τηλεοπτικά άστεγες. Κι απειλούν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα. Ο Γ. Βασιλειάδης εμφανίζεται να λέει στους παράγοντες των ΠΑΕ «έχω 30 εκατ. ευρώ για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν ξέρω πού να τα δώσω». Προφανώς, επειδή δεν περπάτησε το σχέδιό του. Η ευρεσιτεχνία να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 20 ομάδες, σε δύο ομίλους των 10, με τη συμμετοχή Κέρκυρας, Πλατανιά, Παναχαϊκής, Κισσάμου. Δεν πέφτει κανείς, ανεβαίνουν τέσσερις και ιδού πώς οι επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν. Σχέδιο που κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων, όταν τέθηκε στα υπόψη της FIFA που διεπίστωσε αυθωρεί και παραχρήμα το γελοίον του πράγματος.

Παιχνίδι τέλος

Ολο αυτό το διάστημα ακούσαμε και μάθαμε τέρατα και σημεία. Οτι ο Πρωθυπουργός στο διάλειμμα που έκανε στις διαπραγματεύσεις για τη Μακεδονία ασχολήθηκε με το θέμα. Και κατέληξε σε πρωτάθλημα 10 ομάδων σε τέσσερις γύρους. Υπερίσχυσε όμως η θέση του συνδρομητικού για πρωτάθλημα 12 ομάδων με πλέι οφ και πλέι άουτ. Τελικά δεν έγινε τίποτα. Ο Γ. Βασιλειάδης επιμένει ότι έχει τα 30 εκατομμύρια, τα οποία και θα δώσει μέσω της ΕΡΤ μόνο αν το μεθεπόμενο πρωτάθλημα διεξαχθεί με 12 ομάδες. Οπως θέλει και το συνδρομητικό, που δεσμεύεται σ’ αυτήν τη περίπτωση να ανεβάσει τη δικιά του προσφορά στα 40 εκατομμύρια. Κι ενώ τα εκατομμύρια πέφτουν σαν το χαλάζι, επτά ομάδες παραμένουν ακόμα τηλεοπτικά άστεγες. Κάποια στιγμή όμως τελειώνουν τα ψέματα. Στη σημερινή συνάντηση με τη Σουπερ Λίγκα ο πολυπράγμων υφυπουργός είναι υποχρεωμένος να ανοίξει τα χαρτιά του. Το παιχνίδι με τις κουμπάρες έλαβε τέλος.