Η τοποθέτηση του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας δείχνει τον δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων. «Ολοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Και αυτή η τοποθέτηση φανερώνει την αντίληψη του Ολυμπιακού και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενα μήνυμα από τον ισχυρό άνδρα των Ερυθρολεύκων που φανερώνει την ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των ομάδων για να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα των ομάδων που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτική «στέγη» για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και είναι προφανές πως η συνάντηση που θα έχουν οι ομάδες με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τις απόψεις του για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και είναι δεδομένο, με βάση και την εκλογή του Βαγγέλη Μπαταγιάννη στον προεδρικό θώκο της Σούπερ Λίγκας, πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν πείσει για την ορθότητα του πλάνου τους.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται να βρει απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα. Και για να υπάρξει όραμα για καλύτερο μέλλον, χρειάζεται να εφαρμοστούν προτάσεις που θα στοχεύουν στο συνολικό συμφέρον. Ο χρόνος πιέζει. Μεγάλα περιθώρια δεν υπάρχουν κι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν είχε εκφράσει τη θέση του εδώ και πολύ καιρό. Μια θέση που δικαιώνεται με το αποτέλεσμα των εκλογών στη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, καθώς γίνεται πλέον αντιληπτό πως το ποδόσφαιρό μας πρέπει να «γυρίσει σελίδα». Το πρώτο βήμα έγινε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση και τις εκλογές στη Λίγκα. Είναι βέβαιο πως θα πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα. Το σίγουρο όμως είναι πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Και είναι θετικό γεγονός ότι «πνέει» νέος άνεμος στα διοικητικά κλιμάκια της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος.