Ενας Πορτογάλος… απειλεί την Πορτογαλία απόψε στο Σαράνσκ. Ο Κάρλος Κεϊρός, που έχει περάσει και από τον πάγκο της εθνικής ομάδας για δύο χρόνια, απειλεί ως προπονητής του Ιράν να αποκλείσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του.

Την ίδια ώρα, στο Καλίνινγκραντ, στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, η Ισπανία θέλει απλά νίκη επί του αδιάφορου πλέον Μαρόκου και να συνεχίσει στη διοργάνωση. Πορτογαλία και Ισπανία έχουν από τέσσερις βαθμούς αλλά και ίδιο συντελεστή γκολ (4-3). Το Ιράν έχει έναν βαθμό λιγότερο και συντελεστή τερμάτων 1-1.

Ο Κάρλος Κεϊρός μπορεί να έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του στα δύο πρώτα παιχνίδια, ωστόσο αν θέλει να κάνει την υπέρβαση απόψε θα πρέπει να ζητήσει γκολ από τους Ανσαριφάρντ, Χατζησαφί και τους υπόλοιπους παίκτες του. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η Πορτογαλία είναι μία ισχυρή ομάδα και από τα φαβορί σε αυτή τη διοργάνωση. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να αγωνιστούμε για το όνειρό μας από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό», είπε ο Κεϊρός. Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, είδε τον Ζοάο Μουτίνιο να ξεπερνά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες δύο ημέρες και να μετέχει κανονικά στην προπόνηση. «Θα πρέπει να προσέξουμε να μη χάσουμε τον έλεγχο του ματς, όπως έγινε με το Μαρόκο», προειδοποίησε ο Σάντος. «Είχαμε πολλές λάθος πάσες με αποτέλεσμα να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Σε τέτοια παιχνίδια αν δεν μπορείς να κρατήσεις την μπάλα μπορεί να αντιμετωπίσεις αρκετά προβλήματα».

«Σαν να προκρινόμαστε»

Στο στρατόπεδο της Ισπανίας επικρατεί αισιοδοξία: «Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και αν προκύψει και η πρώτη θέση στον όμιλο, ακόμα καλύτερα» είπε ο προπονητής της Ισπανίας, Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Μαρόκο: «Στο ματς με την Πορτογαλία έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Ασφαλώς δεν θα μπει στο γήπεδο για να μας αφήσει να νικήσουμε. Είναι δύσκολη ομάδα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, έστω κι αν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Δεν ξέρουμε με ποια τακτική θα αγωνιστεί, ωστόσο εμείς πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνατότητές μας».

Ενα θέμα που απασχολεί τον Ιέρο είναι ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος είναι στο όριο καρτών και με μία ακόμα απόψε δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχή στο νοκάουτ παιχνίδι.

Το Μαρόκο μπορεί να χαρακτηριστεί από τις άτυχες ομάδες της διοργάνωσης, καθώς έχει αποκλειστεί έπειτα από δύο ήττες με 1-0, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν άσχημη.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα πάντως για τον προπονητή Ερβέ Ρενάρ: «Οταν επιστρέψουμε στο Μαρόκο θα θεωρήσω ότι δεν κατάφερα να αντεπεξέλθω στην αποστολή που είχα αναλάβει».

Ο τεχνικός του Μαρόκου ρωτήθηκε για το κίνητρο που θα έχει η ομάδα, καθώς θα μπει στο γήπεδο για ένα ματς που δεν έχει βαθμολογική σημασία: «Αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Θα αγωνιστούμε εναντίον της Ισπανίας σαν να διεκδικούσαμε την πρόκρισή μας».