Ρωσία και Ουρουγουάη διεκδικούν σήμερα στη Σαμάρα την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο. Κι οι δύο έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα νοκάουτ παιχνίδια, με τη ρωσική ομάδα να έχει εντυπωσιάσει έως τώρα, με οκτώ γκολ κόντρα σε Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Αντίθετα, η Ουρουγουάη παρά τις δύο νίκες δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή της.

Στη Ρωσία υπάρχει ενθουσιασμός για τις εμφανίσεις της ομάδας ενώ παράλληλα οι παίκτες έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση: «Κάθε νίκη μάς βοηθά να έχουμε ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας», είπε ο Φιόντορ Σμόλοφ. «Θέλουμε νίκη και κόντρα στην Ουρουγουάη».

«Ημασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και αξίζαμε τα αποτελέσματα που είχαμε στα δύο πρώτα ματς», πρόσθεσε ο Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς. «Οι προπονητές μας είχαν αναλύσει τέλεια τους αντιπάλους και τους χτυπήσαμε στα αδύνατα σημεία τους. Κάθε παίκτης κάνει σωστά τη δουλειά του στο γήπεδο και τώρα σκεφτόμαστε πώς θα σταματήσουμε δύο εξαιρετικούς επιθετικούς όπως οι Σουάρες και Καβάνι».

«Ασφαλώς και ακόμα δεν έχουμε δείξει τις δυνατότητές μας», παραδέχτηκε ο προπονητής της Ουρουγουάης Οσκαρ Ταμπάρες. «Παρ’ όλα αυτά είμαστε ήρεμοι καθώς έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας στην επόμενη φάση. Η Ουρουγουάη είναι από τις πλέον έμπειρες ομάδες αυτής της διοργάνωσης, μπορεί να μην έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο έως τώρα, αλλά αυτό δεν μας δημιουργεί πανικό και ανησυχία».

Στο Βολγκογκράντ, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος θα αγωνιστούν για το γόητρο στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι τους στη διοργάνωση.