Την προσωπικότητα του Μπιορν Κάιπερς δεν χρειαζόταν να περιμένουμε να τη δούμε τη στιγμή που τα έψαλε στον Νεϊμάρ, λέγοντάς του να σταματήσει να μιλάει, στο παιχνίδι Βραζιλίας – Κόστα Ρίκα (φωτογραφία). Ο ολλανδός ρέφερι σε μια κομβική φάση, στο 78ο λεπτό, με το παιχνίδι στο 0-0 έδωσε πέναλτι (με γυμνό μάτι φάνηκε περισσότερο να είναι) υπέρ του Νεϊμάρ. Δεν δίστασε όμως να πάει στο VAR και να παραδεχθεί «ναι, έκανα λάθος», αλλάζοντας την απόφασή του!

Στο παιχνίδι αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με τη νίκη της ανώτερης και πιο δημιουργικής Βραζιλίας, χωρίς να το κρίνει ο διαιτητής.

Αντίθετα, μία ημέρα αργότερα στο Γερμανία – Σουηδία ο Πολωνός Μαρτσίνιακ έδειξε τον κακό ρόλο του διαιτητή στη συνεργασία του με το VAR, όταν αρνήθηκε να το συμβουλευτεί για μια κομβική φάση, την ανατροπή του Μπεργκ από τον Μπόατενγκ την ώρα που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Θα έπρεπε να δείξει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον γερμανό άσο από το 13ο λεπτό!

Κάτι που θα δυσκόλευε απίστευτα την προσπάθεια της Γερμανίας για πρόκριση, στην οποία την κρατούσε ουσιαστικά ζωντανή μόνο η νίκη!