Τη στιγμή που το Μεξικό πετύχαινε γκολ απέναντι στη Γερμανία, στην πόλη του Μεξικού καταγραφόταν σεισμική δόνηση. Αιτία ήταν τα… χοροπηδητά του κόσμου τη στιγμή που ο Λοσάνο έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Κόντεψαν να γκρεμίσουν όλη τη χώρα. Η ομάδα τους είχε ανοίξει το σκορ απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου.

Στο φινάλε του αγώνα ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο τον πλανήτη. Μεξικό –Γερμανία 1-0. Η πρώτη μεγάλη βόμβα του Μουντιάλ της Ρωσίας είχε θύτη τους Σομπρέρος. Και θύματα τους Γερμανούς. Το Μεξικό σήμερα κόντρα στη Νότια Κορέα έχει την ευκαιρία να καθαρίσει με την πρόκριση. Διότι με δύο στα δύο, θα χρειάζεται ένα εναντίον του θαύμα για να μην προκριθεί στους 16.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο προβληματισμός των Μεξικανών σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι, όπως αυτό με την Κορέα; Το γεγονός πως οι απαιτήσεις στο στυλ παιχνιδιού είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με αυτό κόντρα στη Γερμανία. Το Μεξικό βολεύτηκε στην κόντρα επίθεση. Την είχε δουλέψει, την αξιοποιούσε, έβγαινε μπροστά με 2-3 πάσες και γινόταν απειλητικό. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα γκολ κόντρα στη Γερμανία και να είχε… καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι. Απέναντι στην Κορέα χώροι δεν θα υπάρχουν. Κι εδώ είναι που πρέπει να δώσει εξετάσεις αν δεν θέλει να πάθει κάποια απροσδόκητη ζημιά που θα πετάξει στα σκουπίδια τη νίκη κόντρα στους πρωταθλητές κόσμου.

Ενα ποδοσφαιρικό θαύμα ψάχνει η Κορέα για να καταφέρει κάτι καλό στη διοργάνωση. Ετσι κι αλλιώς οι Ασιάτες γνώριζαν πως στον όμιλο που βρίσκονται, δεν θα μπορούσαν να έχουν πολλές απαιτήσεις. Κι αν σε κάποιο ματς είχαν την ελπίδα να κάνουν κάτι καλό, αυτό ήταν της πρεμιέρας με αντίπαλο τους Σουηδούς. Ηττήθηκαν ελέω… VAR και του πέναλτι που δόθηκε.

Με την πρόκριση να αποτελεί άπιαστο όνειρο, οι Κορεάτες θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να φύγουν με το κεφάλι ψηλά από τη διοργάνωση. Αν θα παίξουν ρόλο ρυθμιστή; Δύσκολο. Περισσότερο με κομπάρσους στη μάχη των άλλων τριών φαντάζουν.