Υπήρξε και παραμένει ένας από τους πλέον ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει το ποδόσφαιρο της Κόστα Ρίκα, φτάνοντας στο σημείο να αποτελέσει επιλογή του Αρσέν Βενγκέρ για να στελεχώσει την Αρσεναλ. Ο Τζόελ Κάμπελ έδειχνε να έχει μπροστά του μια μεγάλη καριέρα, ικανή να τον καταστήσει έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της χώρας του.

Ωστόσο όλα αυτά έμειναν στα χαρτιά, μιας και οι διαδοχικοί σοβαροί τραυματισμοί έκαναν τον 25χρονο άσο να μείνει στάσιμος. Αν όχι να κάνει και βήματα πίσω. Η παρουσία του στην αγγλική ομάδα κράτησε λίγο και οι περισσότεροι τον θυμόμαστε από την παρουσία του στο πρωτάθλημά μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2013-2014, αλλά και τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 2014, όταν είχε βρεθεί και στον δρόμο της εθνικής μας ομάδας.

Επειτα από μια περιήγηση που κράτησε αρκετά χρόνια σε Πορτογαλία και Ισπανία, ο Κάμπελ αναζητεί μια δεύτερη ευκαιρία. Να δείξει πως κάθε άλλο παρά ξοφλημένος μπορεί να θεωρηθεί και να βρει το πάτημα για την επιστροφή στο τοπ επίπεδο. Αυτό ίσως έρθει μέσω της ΑΕΚ, που κινείται για την απόκτησή του. Εχοντας χτυπήσει την πόρτα του διεθνούς Κοσταρικανού, που αυτό το διάστημα βρίσκεται με τη χώρα του στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η υπόθεση πάντως μόνο εύκολη δεν είναι για την Ενωση, μιας και παρά τα πισωγυρίσματα στην καριέρα του ο Κάμπελ εξακολουθεί να έχει καλό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με ομάδες από την Ισπανία αλλά και την Τουρκία να έχουν επίσης κάνει κρούση προς τη μεριά του. Το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ στοχεύει να τον φέρει ξανά στη χώρα μας. Αυτή τη φορά για τα κιτρινόμαυρα και όχι τα ερυθρόλευκα που φόρεσε πριν από πέντε χρόνια, με απόλυτη επιτυχία.