Ψάχνει, λέει, προπονητή ο μπασκετικός Ολυμπιακός και η υπόθεση αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με τα ονόματα των πραγματικών ή των τεχνητών και δήθεν υποψηφίων να ξεπερνούν ακόμη και τα μέλη της λίστας του Σίντλερ!

Επειδή μάλιστα η ομώνυμη ταινία του Σπίλμπεργκ πραγματεύεται την ιστορία του γερμανού επιχειρηματία που έσωσε τις ζωές χιλίων Εβραίων της Πολωνίας την εποχή του Ολοκαυτώματος, από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το όνομα του (Αμερικανοεβραίου) Ντέιβιντ Μπλατ.

Θα ήταν σαν να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή!

Αποχώρησε κιόλας ο άλλοτε προπονητής της Μακάμπι και των Καβαλίερς από την Νταρουσάφακα, στο μεταξύ ο Ιτούδης παραμένει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οπότε ο βοστωνέζος απόφοιτος του φημισμένου κολεγίου Πρίνστον είναι ένας εν δυνάμει (αλλά ακριβός) υποψήφιος.

Πλάκα πλάκα –μέσα στον συρφετό των ονομάτων –θαρρώ πως μονάχα ο Ομπράντοβιτς, ο Πασκουάλ και ο Πόποβιτς δεν έχουν παρελάσει ακόμη από αυτή τη λίστα.

Βεβαίως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έχει πάψει να είναι προπονητής του Ολυμπιακού! Δεν έχω καμιά πληροφορία περί δραματικής ανατροπής των δεδομένων, αλλά ούτε και καμιά επίσημη ανακοίνωση των Αγγελόπουλων που να τον ευχαριστούν, να τον αποχαιρετούν, να του εύχονται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και να επισημαίνουν ότι η πόρτα παραμένει για πάντα ανοικτή!

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι ο (κατ’ αντιδιαστολήν του «Ξανθού», αποκαλούμενος) «Mελαχρινός» θα παραμείνει στον κόκκινο πάγκο, αλλά περισσότερο από το όνομα, την εθνικότητα, το παλμαρέ, την εμπειρία και το κασέ του νέου προπονητή στην παρούσα φάση αναζήτησης έχουν σημασία το δόγμα, η φιλοσοφία και ο τύπος του λεγάμενου.

Ιδανικά ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν προπονητή που θα τηρεί τις κόκκινες γραμμές του Σφαιρόπουλου στην άμυνα και στην πειθαρχία, αλλά θα τις ξεπερνάει στην επίθεση και στην ταχύτητα…