Η υπερβολική ταχύτητα ευθύνεται για το 1/3 του συνόλου των ατυχημάτων ή δυστυχημάτων που σημειώνονται στους δρόμους, ωστόσο, αρκετοί συνεχίζουν… να πατάνε γκάζι, αγνοώντας τους κινδύνους, που εγκυμονεί για τους ίδιους αλλά και τους απέναντι.
     
Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε στοχευμένο έλεγχο που πραγματοποίησε, την περασμένη Τετάρτη 20/6, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του λεκανοπεδίου, οπότε και βεβαιώθηκαν 504 παραβάσεις σε οδηγούς επειδή οδηγούσαν με υπερβολική ταχύτητα. Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 89 πινακίδες κυκλοφορίας, 89 άδειες κυκλοφορίας και 175 άδειες οδήγησης.

Με την αφορμή η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής επισημαίνει στους οδηγούς ότι η υπέρβαση του ανωτάτου ορίου ταχύτητας συνιστά παράβαση, η οποία αποτελεί άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, ενώ προσθέτει πως παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου τής οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.