Κρατά το τιμόνι του ποδοσφαίρου από το καλοκαίρι του 2010, έχοντας χαράξει ήδη ένα σπουδαίο ταξίδι. Εγγυήθηκε από την ίδια στιγμή και για τον Ερασιτέχνη, χτίζοντας με υπομονή ουσιαστικά από την αρχή ένα αθλητικό μοντέλο που όλα αυτά τα χρόνια έχει χαρίσει αμέτρητες χαρές και τρόπαια, μετατρέποντας τους Ερυθρόλευκους στον πιο επιτυχημένο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης.
Ο Ολυμπιακός όμως είναι… θάλασσα και η θάλασσα δεν κόβεται στα δύο. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια, όπερ σημαίνει μαζί, όλοι μαζί. Στα εύκολα, αλλά πρωτίστως μαζί στα δύσκολα. Η χθεσινοβραδινή απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη λοιπόν, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει όλα τα παραπάνω. Εχασαν οι Πειραιώτες το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, είχαν μια σεζόν μακριά από τα υψηλά (συνηθισμένα) στάνταρ και άρχισαν πολλοί και διάφοροι να διαδίδουν σενάρια, φήμες, υποθέσεις που μάλλον είχαν σκοπό να βλάψουν.
Τα πράγματα στη θέση τους
Ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρολεύκων λοιπόν φρόντισε όχι μόνο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αλλά και να σταθεί δίπλα στην οικογένεια Αγγελόπουλου. Σε εκείνους που με τη σειρά τους έχουν προσφέρει τόσο πολλά για τον Ολυμπιακό, και μόνο για τον Ολυμπιακό. Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον λογαριασμό του στο Facebook λοιπόν ήταν λιτή και κυρίως απολύτως κατανοητή:
«Σχετικά με την ομάδα μπάσκετ: τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος επενδύουν εκατομμύρια ευρώ και προσφέρουν πολλά στον Σύλλογο. Εύχομαι σύντομα να οδηγήσουν την ομάδα μας ξανά στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εμείς είμαστε δίπλα τους. Στηρίζουμε και εκτιμούμε την προσφορά τους. Είναι λογικό να υπάρχουν σε όλα τα σπορ κακές χρονιές. Και είναι λογικό, επίσης, να υπάρχει κριτική. Ολοι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους, όμως αυτοί που διοικούν και πληρώνουν είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίζουν. Οποιος όμως πιστεύει ότι μπορεί και θέλει να αποφασίζει και να διοικεί, καλό θα είναι να βγει μπροστά και να βάλει τα χρήματά του. Δυστυχώς ελάχιστοι άνθρωποι επενδύουν τα χρήματά τους στον ελληνικό αθλητισμό, στην Ελλάδα της βαθύτατης οικονομικής κρίσης. Και στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας, ας είμαστε ειλικρινείς, πέρα από εμένα στα ερασιτεχνικά τμήματα και στο ποδόσφαιρο και την οικογένεια Αγγελόπουλου στο μπάσκετ, δεν είδαμε ούτε ευρώ στον Σύλλογο από επώνυμους και εύρωστους οικονομικά φιλάθλους μας. Προφανώς δεν αναφέρομαι στους απλούς φιλάθλους μας που στηρίζουν μαζικά και από το υστέρημά τους τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας. Με αφορμή λοιπόν την παραφιλολογία των ημερών, θέλω να ξεκαθαρίσω στην οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ότι ούτε εγώ ούτε κανένα μέλος της οικογένειάς μου έχουμε πρόθεση διοικητικής εμπλοκής με την ομάδα μπάσκετ».