Λογικά, όσοι δουλεύουν (ήδη) στον Ρέντη αυτές τις πρώτες ημέρες θα πρέπει σιγά-σιγά να ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για το ταξίδι με τελικό προορισμό το Ζέεφελντ της Αυστρίας. Ο Ολυμπιακός από τη Δευτέρα ξεκινά το βασικό στάδιο προετοιμασίας και, όπως φαίνεται, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι έτοιμος να προσφέρει δεύτερες ευκαιρίες σε κάποιους που ξόδεψαν την πρώτη.

Είκοσι έξι ποδοσφαιριστές έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή. Αύριο θα προστεθεί και ο Μιγκέλ Γκερέρο, ο οποίος ήρθε, υπέγραψε και ζήτησε μερικές επιπλέον μέρες άδειας, μιας και το πρωτάθλημα στην Ισπανία τελείωσε αργότερα από το ελληνικό. Ολοι μαζί λοιπόν αναμένεται τη Δευτέρα να ταξιδέψουν για το επόμενο στάδιο εκγύμνασης της ομάδας. Δύο από τα ονόματα σε αυτή τη λίστα: Γιάγκος Βούκοβιτς, Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα περίμενε κανείς να συνεχίσουν στο λιμάνι μετά την περσινή σεζόν. Οχι, δεν γνωρίζει οποιοσδήποτε τι θα συμβεί τον Αύγουστο όταν το ρόστερ του Ολυμπιακού θα είναι πλέον κοντά στην τελική του μορφή. Δεν γνωρίζει αναπόφευκτα και αν θα παραμένουν σε φόντο Ερυθρόλευκο οι συγκεκριμένοι (και άλλοι πολλοί). Το πιθανότερο είναι να μην είναι κανείς εκ των δύο, καθώς στο λιμάνι εξελίσσεται ήδη ένα μεγάλο πλάνο μεταγραφικής ενίσχυσης που αναμένεται να αλλάξει πολλά πρόσωπα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν στα χέρια τους μια δεύτερη ευκαιρία δεν θα παλέψουν για αυτή. Και καμία φορά το timing στο ποδόσφαιρο κάνει τη διαφορά. Ειδικά για τους δύο Σέρβους η υπόθεση μοιάζει με… λευκό χαρτί. Αν κερδίσουν στο διάστημα αυτό την εμπιστοσύνη του προπονητή, τότε η ιστορία τους στον Ολυμπιακό προφανώς μπορεί να έχει και συνέχεια…