Η κριτική που ασκήθηκε στον Μεσούτ Οζίλ έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην αποστολή της Γερμανίας. Αυτό που τους εξόργισε περισσότερο ήταν όσα είπε ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας Λόταρ Ματέους. Αναφέρθηκε σε θλιβερή εικόνα, έναν παίκτη «χωρίς πάθος και καρδιά» στο παιχνίδι.

«Είναι κρίμα που υπάρχουν κάποια χτυπήματα κάτω από τη μέση, όχι μόνο για τον Οζίλ αλλά και γενικότερα για την ομάδα. Η σκληρή κριτική είναι δεκτή. Οχι όμως και τα κακόβουλα σχόλια για μία ομάδα που είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια» τόνισε ο τιμ μάνατζερ, Ολιβερ Μπίρχοφ.

Η ομάδα είναι υπό πίεση ενόψει και του αγώνα με τη Σουηδία καθώς ένα δεύτερο άσχημο αποτέλεσμα μπορεί να τη θέσει νοκ-άουτ από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αυτό το παραδέχτηκε και ο Τόμας Μίλερ. «Η πίεση που αισθανόμαστε είναι τρομερή. Δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα όμως σε αυτά τα ματς αν συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε ποιος έκανε ένα λάθος και ποιος ένα άλλο. Η αλήθεια πάντως είναι πως κάναμε κακή εκτίμηση σε ό,τι αφορά τις άσχημες εμφανίσεις της ομάδας στα φιλικά», είπε ο Μίλερ.