Ακόμη και αν έχετε κάνει πρόσφατα σέρβις το αυτοκίνητο σας καλό είναι πριν από τις καλοκαιρινές σας διακοπές να κάνετε ένα τσεκ απ στα πιο καίρια μηχανικά μέρη, που θα σας συστήσουν από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Φρένα: Θα πρέπει να τσεκάρουμε τη στάθμη των υγρών στα φρένα. Αν το δοχείο έχει ελάχιστα υγρά φρένων θα πρέπει άμεσα να τα συμπληρώστε με τα κατάλληλα υγρά που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.

Ψύξη:. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το νερό εξατμίζετε ευκολότερα και θα πρέπει να το συμπληρώνουμε γρήγορα. Και εδώ θα πρέπει να προσέξουμε αν το ψυγείο του αυτοκινήτου έχει κάποιες διαρροές.

Σύστημα κλιματισμού: Πριν το καλοκαίρι θα πρέπει να καθαρίζονται τα φίλτρα του air condition και να συμπληρώνετε το αντίστοιχο υγρό.

Ελαστικά: Το καλοκαίρι τα ελαστικά του αυτοκίνητου καταπονούνται πολύ περισσότερο λόγω της ζέστης. Η πίεση που πρέπει να έχουν είναι ανάλογη του φορτιού που θα μεταφέρετε. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε την ρεζέρβα και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα για αλλαγή ελαστικού.

Λίπανση: Eλέγχετε τη στάθμη των λαδιών ακόμη και μετά από ένα ταξίδι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαρροές λαδιών από το κάτω τμήμα του αυτοκινήτου – στο κάρτερ – και ούτε τα λάδια να έχουν χρώμα μαύρο. Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να αλλάξτε άμεσα λάδια στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

Δωρεάν οδική βοήθεια, έλεγχο του κλιματισμού σε χαμηλές τιμές, δωρεάν τσεκ στο ερ κοντίσιον και οικονομικά σέρβις προσφέρουν οι αντιπροσωπείες αυτή την περίοδο .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από