Πειθαρχία είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θέτοντας μονολεκτικά το «σημάδι» της νέας προσπάθειας στον Ολυμπιακό. Πειθαρχία επιχειρεί να επιβάλει από την πρώτη στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς, απόλυτα εναρμονισμένος με την επιθυμία της δημιουργίας μιας ομάδας από την αρχή, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε νοοτροπία. Μιας ομάδας που θα θυμίζει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, την ομάδα που επί μια επταετία παρέσυρε τους πάντες στο διάβα της. Πειθαρχία στον συνολικό τρόπο λειτουργίας και όχι μόνο.

Συντονισμένος λοιπόν ο πορτογάλος προπονητής. Απόλυτα προετοιμασμένος, όπως έδειξε από τη Δευτέρα κιόλας, όταν ξεκίνησε η δουλειά στο αθλητικό κέντρο στον Ρέντη. «Θέλουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να έχουμε συνολικά μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Θα δουλέψουμε για αυτό. Και θα δουλέψουμε πολύ» είπε στους ποδοσφαιριστές του στην πρώτη κουβέντα που είχε μαζί τους. Παρουσία Καρεμπέ και Μοντέστο, φρόντισε να καταστήσει σαφές το «πλαίσιο» το οποίο πέραν τούδε θα αποτελεί οδηγό για την ομάδα στις προπονήσεις και όχι μόνο.

Επιμονή στη λεπτομέρεια

Πώς μεταφράζεται αυτό το πλαίσιο: Στην απόλυτη συγκέντρωση και στην επιμονή σε κάθε λεπτομέρεια. Αυστηρή τήρηση των ωραρίων άφιξης, προπόνησης κ.λπ. Αυστηρή εφαρμογή των εντολών του διατροφολόγου, που με τη σειρά του έχει δώσει έναν ολόκληρο «οδηγό». Προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές να φορούν κανονικά τις επικαλαμίδες τους, άρα να είναι έτοιμοι να δουλέψουν με μπάλα και σε υψηλό «αγωνιστικό» ρυθμό (όπως συμβαίνει δηλαδή ως τώρα). Εντολή ακόμη και να μην εμφανίζονται στο αθλητικό κέντρο της ομάδας οι ποδοσφαιριστές με τα κινητά τους, ή αν τα έχουν μαζί να παραμένουν κλειστά.

Προβλέπεται ακόμη παραμονή στον Ρέντη ανάμεσα στις «διπλές» προπονήσεις που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες, ώστε η ομάδα να τρώει όλη μαζί. Η πρωινή προπόνηση είναι στις οκτώ και μισή, η απογευματινή ξεκινά στις έξι. Στην πραγματικότητα δηλαδή οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αυτές τις ημέρες περνούν ένα 12ωρο μίνιμουμ στο αθλητικό κέντρο. Και υπάρχει και δικαίωμα όποιοι θέλουν να μείνουν εντός και μετά την απογευματινή προπόνηση για να φάνε και το βραδινό τους εκεί. Λεπτομέρειες είπατε; Ομάδα, είναι η απάντηση. Ομάδα που δεν θα πρέπει να προετοιμαστεί μόνο σωματικά για τη σεζόν που έρχεται, αλλά και να προγραμματιστεί σε συνήθειες από εκείνες που κάνουν και τη… διαφορά στη διαδρομή.