Πολλοί παίρνουν την απόφαση να τραφούν υγιεινά ή αρχίζουν δίαιτα για να χάσουν τυχόν παραπανίσια κιλά, ωστόσο λίγοι καταφέρνουν να την τηρήσουν. Ανάλογα με τον ζώδιό του μπορεί κάποιος να βρει τι του ταιριάζει από πλευράς διατροφής και άσκησης ώστε η προσπάθειά του για απώλεια βάρους να διευκολυνθεί και να έχει τη διάρκεια που απαιτείται για να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος. Αναλυτικότερα:

Ο αεικίνητος Κριός εάν χρειαστεί θα αρχίσει με ενθουσιασμό μια δίαιτα αλλά δύσκολα θα την τηρήσει. Υιοθέτησε μια πρόταση διατροφής που θα σου προσφέρει αποτελέσματα σε σύντομο διάστημα. Πείσε και έναν φίλο ή μια φίλη σου, να κάνει το ίδιο μιας και ο ανταγωνισμός λειτουργεί ως κίνητρο για σένα. Παράλληλα ασκήσου με αεροβική γυμναστική, τρέξιμο και γενικότερα αθλήματα που δοκιμάζουν τα όριά σου.

Ο Ταύρος είναι καλοφαγάς και σωρεύει κιλά γρήγορα. Χρησιμοποίησε το πείσμα που σε διακρίνει για να προσηλωθείς στον στόχο της απώλειας βάρους, ενημερώσου για τα της υγιεινής διατροφής, υιοθέτησε τεχνικές που σου ταιριάζουν και βάλε την άσκηση στη ζωή σου.

Οι Δίδυμοι δυσκολεύονται να τηρήσουν μια δίαιτα ή ένα σταθερό πρόγραμμα άσκησης επειδή βαριούνται. Επέλεξε διατροφικό πρόγραμμα με διαφορετικές ομάδες τροφών και πρόγραμμα ασκήσεων που συνδυάζουν αεροβική και υψηλής έντασης προπόνηση.

Ο συναισθηματικός Καρκίνος εκφράζεται και με το φαγητό που επιλέγει ενώ αγαπάει τις λιχουδιές τύπου chips και τα γλυκά. Βέβαια του αρέσει και το μαγείρεμα, οπότε δώσε στη μαγειρική σου πιο υγιεινή διάσταση, μαθαίνοντας να φτιάχνεις ελαφρά γεύματα. Αθλήσου αξιοποιώντας τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, όπως yoga και pilates.

Ο Λέων συνήθως προσέχει την διατροφή του λόγω ματαιοδοξίας ενώ είναι λάτρης των σούπερ τροφών και της γυμναστικής. Συνέχισε προς αυτή την κατεύθυνση, και για την ακόμη καλύτερη άθλησή σου υιοθέτησε στο πρόγραμμά σου ασκήσεις με ένταση και αντιστάσεις.

Ο Παρθένος ανάλογα με τη φάση που περνάει ακολουθεί μια διατροφή η οποία μπορεί να είναι και υγιεινή. Για την άθλησή του προτιμά το κολύμπι, αλλά και σπορ όπως το τένις. Ο διαλογισμός μπορεί να τον βοηθήσει να είναι πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος.

Ο Ζυγός αν και είναι καλοφαγάς θα τραφεί υγιεινά εφόσον χρειάζεται για διαφόρους λόγους, ενώ για την άθλησή του θα επιλέξει πεζοπορία στη φύση, αλλά και γυμναστήρια, πιο χαλαρά, που μπορεί να πιάσει και την κουβέντα.

Ο Σκορπιός αν αποφασίσει να κάνει δίαιτα θα την φέρει σε πέρας αρκεί να αρχίσει να βλέπει ότι έχει αποτέλεσμα. Για την άσκησή σου επέλεξε διάδρομο αλλά και αθλήματα που συνεπάγονται πρόκληση και αποτέλεσμα.

Ο Τοξότης αγαπά τις διαφορετικές γεύσεις και τις προκλήσεις. Επέλεξε ένα διατροφικό πρόγραμμα με νέες γεύσεις και συνδύασε την άθλησή σου με την αγάπη σου για τη φύση και τα ταξίδια, δοκιμάζοντας πεζοπορία, ποδηλασία, τρέξιμο στον καθαρό αέρα, κολύμπι κ.ο.κ.

Ο Αιγόκερος δεν αντέχει τις δίαιτες όπου χρειάζεται να μετράς ποσότητες, οπότε βρες ένα πρόγραμμα διατροφής με εύκολα και υγιεινά γεύματα. Θα αθληθείς εάν καταφέρεις να εντάξεις την άσκησή σου στο ωράριο εργασίας. Μήπως να βρεις ένα personal trainer;

Ο Υδροχόος θα φτιάξει μόνος του το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης αξιοποιώντας ότι πιο hot υπάρχει και από επιστημονικής άποψης.

Ο Ιχθύς αντιπαθεί τις δίαιτες με περιορισμούς ενώ θεωρεί ότι ξέρει ποιο είναι το πιο σωστό για αυτόν. Για την άθλησή του θα προτιμήσει αθλήματα που συνδυάζουν πνεύμα και σώμα, όπως tai chi, yoga και pilates.