Η πόλη Σαράνσκ, 650 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση του Περού με τη Δανία στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου. Το ματς θα γίνει στη Mordovia Arena, χωρητικότητας 44.000 θεατών, και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι το δεύτερο παιχνίδι για το τρίτο γκρουπ κι εδώ… ξεχάστε τα όσα αναφέραμε για το ματς της Γαλλίας με την Αυστραλία. Ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ. Πολύ απλά, μια «μάχη» το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να κρίνει ακόμα και την πρόκριση για μία από τις δύο ομάδες. Από το πρώτο ματς; Φυσικά, είναι η απάντηση. Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στις επτά το απόγευμα και θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Γαλλία – Αυστραλία. Είναι κι αυτό ένα πλεονέκτημα για Περουβιανούς και Δανούς. Πάμε όμως να τσεκάρουμε τους δύο αντιπάλους. Κοινά σημεία; Ελάχιστα. Δεν θα βρεις εύκολα κάτι κοινό στις ποδοσφαιρικές αρχές πάνω στις οποίες έχουν στηρίξει οι δύο ομάδες τα «οικοδομήματά» τους στο διάβα των χρόνων. Ισως αυτές οι πολλές διαφορές να δίνουν και μια ξεχωριστή νότα στο ματς. Από τη μια πλευρά λοιπόν οι Δανοί, οι οποίοι κατέκτησαν την πρόκριση στα μπαράζ, επικρατώντας των Ιρλανδών. Πώς προκρίθηκαν οι Περουβιανοί; Μέσα από την ίδια διαδικασία αλλά σε άλλη (ποδοσφαιρική) «ζώνη», καθώς οι Ινκας απέκλειαν τη Νέα Ζηλανδία. Το θέμα όμως δεν είναι πώς έφτασαν στο Μουντιάλ αλλά σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται.

Η πλάστιγγα δείχνει Δανία

Πολλοί λοιπόν θεωρούν πως η Δανία έχει την ευκαιρία να κάνει το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Αν καταφέρουν να κερδίσουν το Περού, τα πάντα θα γίνουν πιο εύκολα για τους Δανούς. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά για τον Κρίστιαν Ερικσεν και τους φίλους του, καθώς απέναντί τους θα βρεθεί μια ομάδα που έχει μεγάλη θέληση και κάψα για διάκριση.

Το Περού επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και η ομάδα με μία από τις ωραιότερες εμφανίσεις στην ιστορία των Μουντιάλ θέλει να κάνει την έκπληξη. Εγινε μεγάλος ντόρος για το αν τελικά ο Γκερέρο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο περουβιανός στράικερ θα είναι εν τέλει στα γήπεδα της Ρωσίας και όχι απλά θα παίξει αλλά αποτελεί και τη μεγάλη απειλή για τον γιο του Πίτερ Σμάιχελ. Ο γιος του παλαίμαχου πορτιέρε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο γκολκίπερ των Δανών και σίγουρα ο Κάσπερ θα μίλησε με τον πατέρα του για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστεί την πίεση των αγώνων του Μουντιάλ. Τόσο η Δανία όσο και το Περού γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής είναι κάτι παραπάνω από… σημαντικά. Και είναι βέβαιο πως η μάχη Βορειοευρωπαίων και Λατινοαμερικανών μπορεί να χαρίσει μεγάλες στιγμές.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Για την κορυφή του γκρουπ οι πιθανότητες λένε Γαλλία, αλλά όλα θα φανούν στην πράξη. Περού και Δανία όμως βλέπουν σαν… ξερολούκουμο τη δεύτερη θέση του ομίλου, που επίσης δίνει εισιτήριο για τη φάση των 16 του Μουντιάλ. Και μια τέτοια πρόκριση θα συνιστά μεγάλη επιτυχία. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό γιατί είναι τόσο σημαντικό για τις δύο ομάδες το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Πολύ απλά γιατί μπορεί να καθορίσει την τύχη των δύο ομάδων στη συνέχεια της διοργάνωσης.