Η γιορτή στα γήπεδα της Ρωσίας ξεκίνησε. Το τόπι κυλάει στο χορτάρι και η αδρεναλίνη όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο είναι στο φόρτε της. Λογικό, περιμέναμε τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη φιέστα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Και όταν η αναμονή λαμβάνει τέλος, τότε όλα γυρίζουν γύρω από τη στρογγυλή θεά. Πάμε λοιπόν στον τρίτο όμιλο, με τη Γαλλία να κοντράρεται σήμερα με την Αυστραλία και το παιχνίδι να διεξάγεται στο Καζάν. Τι έχουμε να πούμε για την αναμέτρηση των Τρικολόρ με τους Socceroos; Πρώτα απ’ όλα να επισημάνουμε ότι κανείς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των χαρακτηρισμών. Ναι, εντάξει. Υπάρχουν και φαβορί, υπάρχουν και αουτσάιντερ. Πάντα υπήρχαν. Και θα υπάρχουν πάντα για να είμαστε ακριβείς. ΟΚ λοιπόν, η Γαλλία είναι το γκραν φαβορί για νίκη στην πρεμιέρα της στον όμιλο. Η παρέα του Γκριεζμάν δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το στραβοπάτημα. Γιατί όταν ένα φαβορί στραβοπατήσει στο πρώτο παιχνίδι του στον όμιλο, τότε το γκρουπ γίνεται άνω – κάτω.

Παθήματα. Μαθήματα;

Οι Γάλλοι ξέρουν καλά από εκπλήξεις σε Μουντιάλ. Εχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις σε δύο από τις τελευταίες συμμετοχές τους. Και είναι ξεκάθαρο ότι μοναδικό ζητούμενο για τη φιναλίστ του τελευταίου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι η νίκη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα ισοδυναμεί με αποτυχία και αυτή τη λέξη δεν τη χωράει ο νους του Ντιντιέ Ντεσάν. Οι Γάλλοι του Γκριεζμάν και του Πογκμπά έχουν το ταλέντο. Εχουν τις ικανότητες και παράλληλα έχουν στο μυαλό τους και τα παθήματα που γίνονται μαθήματα. Τι απομένει να κάνουν; Μα πολύ απλά να μην υποτιμήσουν τους μαχητικούς Αυστραλούς. Αυτό είναι το βασικό συστατικό που θέλει να παρουσιάσει η Γαλλία στην κόντρα της με την ομάδα της Αυστραλίας.

Και από την άλλη πλευρά; Ο Τιμ Κέιχιλ και η δική του παρέα. Ο διεθνής επιθετικός των Αυστραλών θέλει να σκοράρει στο τέταρτο Μουντιάλ της καριέρας του και φιλοδοξεί να πετύχει τον στόχο του από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της ομάδας του στο Μουντιάλ. Πόσο εύκολο είναι να λαβώσουν τους Γάλλους οι Αυστραλοί; Δεν το λες και εύκολο βρε αδελφέ. Κι εκεί που η λέξη φαβορί γιγαντώνεται και ο ίσκιος τη γαλλικής ομάδας κρύβει τους Αυστραλούς, να σου οι αμέτρητες εκπλήξεις σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παγίδες

Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας σε Μουντιάλ… Ωραίο ερώτημα. Κι εκεί λοιπόν που λες «δεν γίνεται, αποκλείεται, είναι αδύνατον», εκεί εμφανίζεται πάντα ένα αλλά. Γιατί πολύ απλά μιλάμε για ποδόσφαιρο. Και μέσα στις τέσσερις γραμμές μπορούν να γιγαντωθούν οι πάντες. Είναι προφανές ότι για την Αυστραλία η πρεμιέρα του ομίλου δεν είναι «δύσκολη». Αντιθέτως είναι ένα παιχνίδι με μεγάλο ρίσκο για τη Γαλλία. Είναι το πρώτο ματς στη διοργάνωση, απέναντι στους Τρικολόρ θα βρεθεί η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ και τα λάθη απαγορεύονται.

Με απλά λόγια και χωρίς διάθεση για κινδυνολογία, οι Γάλλοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο πράγματα. Να νικήσουν και να… νικήσουν. Και αν για τους Γάλλους το συγκεκριμένο ματς κρύβει παγίδες, για τους Αυστραλούς δεν… κρύβει τίποτε. Η μαχητική ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ θέλει να βάλει δύσκολα στους Γάλλους και αν αποκομίσει βαθμολογικό όφελος από το συγκεκριμένο ματς, τότε στον τρίτο όμιλο θα γίνει το έλα να δεις. Οπως προαναφέραμε, ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Τιμ Κέιχιλ είναι οι δύο παίκτες που θα ηγηθούν των προσπαθειών των δύο ομάδων για τη νίκη. Επιθετικός από τη μία πλευρά, επιθετικός και από την άλλη. Στο ποδόσφαιρο όμως παίζουν οι ομάδες και όχι δύο παίκτες. Για να δούμε λοιπόν ποιος θα είναι αυτός που θα χαμογελάσει στο τέλος του παιχνιδιού.