Η πρεμιέρα της Ρωσίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν ονειρική. Η διοργανώτρια του Μουντιάλ διέλυσε τη Σαουδική Αραβία επικρατώντας με 5-0. Οι Ρώσοι έγραψαν ιστορία χθες στην Μόσχα, καθώς σημείωσαν τη μεγαλύτερη νίκη σε πρεμιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης τα τελευταία 84 χρόνια. Το 1934 η Ιταλία είχε επικρατήσει των ΗΠΑ με 7-1 και χθες η «παρέα» του Ντένις Τσερίσεφ συνέτριψε με το εντυπωσιακό 5-0 τους Σαουδάραβες.

Ο Τσερίσεφ έκανε θαύματα στο χθεσινό ματς και ο διεθνής άσος της Ρωσίας θα μπορούσε να έχει ρόλο στην οσκαρική ταινία «Το αριστερό μου πόδι». Ο τρόπος με τον οποίο κόπιαρε τον Μέσι και τον Νεϊμάρ στο πρώτο γκολ που πέτυχε στο 43′ και η γκολάρα στο 90′ με σουτ – ζωγραφιά δημιούργησαν ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό καμβά.

Και να σκεφτεί κάποιος ότι ο Τσερίσεφ δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα της Ρωσίας, αλλά πέρασε στο ματς σαν αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε ο Τζαγκόεφ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Η ουσία για τους Ρώσους είναι πως πέρασαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα, κόντρα σε μια ομάδα που δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις. Ολα ουσιαστικά κρίθηκαν από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι Ρώσοι πέτυχαν δύο γκολ (12′ Γκαζίνσκι, 43′ Τσερίσεφ). Η Ρωσία βρήκε διαδρόμους για να παίξει στην κόντρα στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πετύχει τρία ακόμα γκολ με σκόρερ τους Τζιούμπα (71′), Τσερίσεφ (90′) και Γκολόβιν (95′).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας Στανισλάφ Τσερτσέσοφ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη νίκη της ομάδας επισημαίνοντας μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Ημουν ήρεμος γιατί ξέρω τους παίκτες μου. Κάθε προπονητής εξαρτάται από τους παίκτες και πιστεύω ότι είμαστε καλή ομάδα».

«Δεν κάναμε τίποτα σωστά. Η Ρωσία ήταν καλύτερη και μας κέρδισε δίκαια. Κάναμε μεγάλα λάθη και τα πληρώσαμε ακριβά» υποστήριξε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας Χουάν Αντόνιο Πίτσι.

Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί ότι η Ρωσία καλείται ν’ αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τζαγκόεφ στα δύο επόμενα παιχνίδια του ομίλου.